HCB Karviná
Rozhovory
po 15.3.2021 | Redakce

„Byl jsem mile překvapen hrou nároďáku,˝ sdělil nám Michal Brůna

Naše reprezentace má za sebou tři zápasy v rychlém sledu. Nominace tentokrát neminula i naše hráče, kteří se neztratili, spíše naopak. Dominik Solák, Honza Užek, Vojta Patzel a Vašek Franc patřili mezi opory týmu a hráli velmi důležitou roli. Jak jejich výkony sledoval trenér Michal Brůna, jsme se snažili zjistit v našem rozhovoru.

Pane trenére, reprezentace má za sebou velmi náročný blok tří zápasů během pěti dnů. Sledoval jste výkony našich hráčů v národním dresu?

Samozřejmě jsem sledoval nároďák a byl jsem velmi mile překvapen. Prakticky bez jakékoliv přípravy se tým postavil Rusům a málem z toho byla dvakrát senzace. Všechny tři zápasy podal národní tým dobrý výkon.

Naši současní hráči byli v sestavě čtyři a dostali opravdu hodně prostoru. Dala se nějak ve hře vysledovat jejich sehranost z klubu?

V útočné fázi ta sehranost našich kluků nebyla až tak vidět, národní tým hraje jiné kombinace, než hrajeme my v Karviné. Je se třeba podřídit reprezentačnímu systému. V budoucnu, pokud budou mít více času na přípravu a budou mít více odtrénovaných společných tréninků, se tato sehranost z klubu může určitě projevit.

Kde se však sehranost z klubu určitě projevila, byla obranná fáze na středním bloku. Vencovi Francovi a HCB se někteří divili, proč přestupoval do Karviné, že z toho nic nebude. Na nároďáku byl hozen do hluboké vody, bez jakékoliv přípravy a zkušeností a neutopil se. Je velmi pracovitý a věřím, že se může ještě stále zlepšovat. O Solákovi můžu snad jen říct, že tímto dvojzápasem s Rusy se definitivně zapsal do hledáčku Evropských týmů. Jsem velmi rád také za Honzu Užeka, který v minulosti přišel z důvodu zranění o MS a ME. Ujin zahrál výborné tři zápasy a národní tým měl v něm velikou oporu hlavně v proměňování jeho šancí na brankovišti. Ukázal, že i po tak těžkém zranění kolene, které prodělal, se chce o reprezentaci pořád porvat. Samozřejmě radost mám i z Vojty Patzla. Zaznamenal jsem spoustu hlasů, že Karviná je pro něj krokem zpět. Myslím si, že už teď po půl roce udělal znatelný progres v technice střelby a hlavně v obraně. Svým výkonem v národním družstvu určitě nezklamal a ukázal, že i on může být v budoucnu pro národní tým velikým přínosem.

Myslíte, poté co jste mohl vidět tyto zápasy, že má naše reprezentace, na postup ne ME?

Po zhlédnutí těchto tří zápasů, jsem nabyl dojmu, že se v reprezentaci znovu skládá dobrá parta. Šlo vidět, že jeden za druhého bojují, fandí si a podporují se. Trenér Trtík se nebál strčit hlavu do oprátky a podařilo se mu tento tým v tak v krátké době pozitivně pobláznit a namotivovat. Pokud hráči nastoupí ve zbývajících zápasech s takovou chutí a odhodláním společně bojovat za národní tým, jednoznačně věřím v postup.

A nakonec - jak se Vám sledovalo působení Vašich současných svěřenců, ale i bývalých hráčů a odchovanců Karviné v reprezentačním dresu? Dostavila se i nějaká hrdost, potěšilo Vás, jak si počínali?

Byl jsem velmi potěšen výkony stávajících hráčů Karviné, ale určitě i dalších odchovanců, kteří působí v zahraničí. At už Mrkvič nebo Vančis podali velmi dobré výkony. Také rozhovor s asistentem trenéra Trtíka Martinem Galiou se mi líbil 😊. Cítil jsem z něj veliký optimismus a odhodlání. Pochvalu ale určitě zasluhuje celý organizační tým národního celku, protože se nacházel ve složité situaci covidových opatření a zvládl to.

Na závěr bych rád řekl, že jsem si vědom toho, že jedna vlaštovka jaro nedělá, ale tato zkušenost a šance, kterou naši hráči dostali v národním týmu, je může znovu posunout a motivovat do další tvrdé práce.

Celý náš klub HCB Karviná má z výkonu našich svěřenců radost a přejeme celému národnímu týmu hodně štěstí a úspěchu ve zbývajících kvalifikačních zápasech.