HCB Karviná
Extraliga
pá 26.3.2021 | Redakce

V sobotu chceme jednoznačně potvrdit první místo v základní části.

Jen jediný bod totiž na nás ztrácí Plzeň. Ta by tak v případě našeho zaváhání v duelu proti Maloměřicím nakonec ještě mohla proklouznout na první místo. Takový scénář si ale vůbec nepřipouštíme a roli lídra tabulky chceme jednoznačně potvrdit.

„Je zcela jasné, o co budeme hrát. V sázce je první místo v základní části. Nesmíme nic podcenit musíme se stoprocentně soustředit a vyhrát,“ říká Petr Mokroš a podobně to vnímá i jeho spoluhráč David Růža: „Čeká nás poslední zápas v základní části, kdy přijedou na naši palubovku Maloměřice. Po prohraném zápase s Duklou nám stále chybí bod k potvrzení prvního místa v tabulce. Každopádně bereme zítřejší zápas jako povinnost vyhrát.“

Náš trenér je ještě razantnější „Poslední zápas základní části doma s Maloměřicemi musíme jednoznačně vyhrát. Pokud by se tak nemělo stát, tak z mých svěřenců v sobotu z haly nikdo živý nevyleze 😊,“ říká s nadsázkou a humorem Michal Brůna.

Maloměřice tak vědí, že je čeká odhodlaný soupeř, který nic než výhru nebere. „Před zahájení play-out nás čeká zkouška ohněm. Karviná je na první místě a pro jisté udržení této pozice musí bodovat. O síle jejich mužstva není pochyb a potvrzují to i dobré výkony těch hráčů, kteří nastoupili za reprezentaci v kvalifikaci,“ říká trenér Majlontu Vít Musil.

I jeho hráči jsou však odhodlaní zabojovat, už pro sebevědomí družstva před vyřazovacími boji. „Mužstvo jsme informovali o tom, že play-out vnímáme jako vrchol soutěže, kde chceme fungovat na 100 % a zápas proti Karviné je pro nás ideální v tom, že budeme jistojistě podrobeni zkoušce v podobě těžkých zápasových momentů. Ve vyrovnaných zápasech mnohdy rozhoduje chvilkový výpadek, nebo podlehnutí psychickému tlaku, takže v tomto duchu budu chtít, abychom v sobotu hráli se správnou jiskrou a zápalem, a abychom dokázali nepodlehnout těžkým pasážím, protože to budeme potřebovat později v play-out,“ ví Musil.

STRABAG Rail Extraliga - 22. kolo

27. 3. 2021 st 24. 3. 18:00 PEPINO SKP FRÝDEK-MÍSTEK - HC ROBE ZUBŘÍ 25:34

(předehráno pro účast HC Zubří v Poháru EHF)

so 27. 3. 18:00 TALENT TÝM PLZEŇSKÉHO KRAJE - HBC RONAL JIČÍN

so 27. 3. 18:00 SKKP HANDBALL BRNO - TJ CEMENT HRANICE

so 27. 3. 18:00 HCB KARVINÁ - SHC MALOMĚŘICE BRNO

so 27. 3. 18:00 HK FCC MĚSTO LOVOSICE - KH ISMM KOPŘIVNICE

ne 28. 3. 12:15 TJ SOKOL NOVÉ VESELÍ - HC DUKLA PRAHA