HCB Karviná
Zápasy
st 22.4.2015 |

Zápas Brno - Lovosice

Zápasové menu
Absolutní obrat v sérii hrané na tři vítězná utkání se povedl házenkářům Lovosic. Po dvou utkáních prohrávali Severočeši s KP Brno 0:2, Brňané ale nedokázali matchball proměnit. Naopak Lovci dokázali zvítězit třikrát v řadě a z brněnské palubovky si vezou postup do finále. Hosté do utkání dobře vykročili, po pěti minutách hry vedli 4:1. Domácí do zápasu střelecky naskočili sice se zpožděním, ale s o to větší vervou a za krátko nejen vyrovnali, ale dokonce si vzali na svou stranu minimální vedení (5:4, 7:5). Psychologickou výhodu jednobrankového náskoku si nesli i do šaten, ovšem hned s nástupem do druhého poločasu královopolské házenkáře Lovci o vedení připravili a začali tahat za další konce provazu (13:15, 16:17). Utkání však i nadále bylo velmi vyrovnané a to jak ve skóre, tak v rozložení střeleckých sil. Výrazněji vynikal mezi kanonýry jen osmibrankový Motl. Do poslední pětiminutovky vstupovali s dvoubrankovým náskokem Lovci, a přestože se v poslední minutě podařilo ze sedmimetrového hodu vyrovnat Mrázovi, rozhodující třiadvacátou brankou nakonec zpečetil v posledních vteřinách lovosický postup Chroustovský.

Statistiky hráčů


Bohužel statistiky nejsou k dispozici

Statistiky brankářů


Bohužel statistiky nejsou k dispozici

Ohlasy k utkání

Vladimír Šuma, trenér A.S.A. Město Lovosice: „Myslím si, že oba týmy bojovaly od první minuty. Velice kvalitní utkání na obou stranách, stejně tak i brankáři. Chvíli před koncem jsme neproměnili šance, mohli jsme mít větší náskok. Brno sice srovnalo, dvě vteřiny před koncem jsme dokázali ale rozhodnout.“

Andrej Titkov, trenér KP Brno: „Nejvíce mě mrzí, že jsme poprvé prohráli na domácí palubovce a právě v rozhodujícím semifinále. Mrzí mě, že se tým nedokázal uvolnit. Na spojkách byla mizerná hra hráčů, kteří si nevěřili. Střelecká úspěšnost je trestuhodná.