HCB Karviná
Zápasy
ne 10.5.2015 |

Zápas Plzeň - Lovosice

Zápasové menu
Druhé utkání souboje o mistrovský titul zahájili domácí házenkáři Talentu Plzeň znovu suverénně. Rychle si vypracovali tříbrankový náskok 3:0. Lovci dali první gól až ve 14. minutě a od 20. minuty si pak domácí udržovali šesti až sedmibrankový náskok. Lovosičtí házenkáři pod tlakem dělali chyby a Talent toho naplno využíval. Za prvních pětadvacet minut se bratři Škvařilové postarali o sedm ze čtrnácti plzeňských branek a hostujícímu týmu taženému dvojící Motl a Hes se nedařilo manko zkorigovat. Do kabin šli Severočeši se sedmibrankovou ztrátou (16:9). Obě dvě obrany ve druhém poločase pracovaly dobře. Lovosice hrály s velkým nasazením ve snaze korigovat náskok Plzně, ale domácí defenziva byla proti. To, co prošlo, chytil Motlík nebo jeho náhradník Šmíd. Několik zákroků ale přidal i lovosický brankář Adamík, a tak se rozdíl ve skóre držel prakticky po celý poločas na osmi brankách. Nakonec tým Plzně oslavil osmibrankovou výhru 26:18.

Statistiky hráčů


Bohužel statistiky nejsou k dispozici

Statistiky brankářů


Bohužel statistiky nejsou k dispozici

Ohlasy k utkání

Michal Tonar, Talent M.A.T. Plzeň: „Po včerejším zápase jsme si řekli, že ho musíme zapomenout a dnes to bude jiný zápas. Povedlo se. Rychle jsme soupeři utekli, dostali jsme se do pohody. Šlapala obrana, z rychlých útoků jsme stříleli góly, zachytal brankář. Atmosféra byla skvělá. Klobouk dolů, čtrnáct set lidí dvě minuty před koncem tleská ve stoje! Do Lovosic pojedeme s čistou hlavou a budeme to chtít v sobotu ukončit."

Jan Landa, A.S.A. Město Lovosice: „Hráli jsme prostě špatně. Ne bez nasazení, ale děláme hodně technických chyb. Protihráči znají naše signály a dobře je brání. Vymýšlíme pak věci, které nemáme nacvičené a házíme jim míče do rukou. Jsou na nás dobře připravení. Na každý náš signál připraví obrannou formaci. Výkon, který jsme tu předvedli, není to, co bychom měli předvádět. Na Plzeň bude u nás čekat připravená hala, skvělé prostředí a z naší strany snad i lepší házená.“