HCB Karviná
Zápasy
ne 4.10.2015 |

Z Jičína další body bohužel nevezeme

Zápasové menu

Po další domácí porážce s družstvem Frýdku Místku, zajíždělo naše družstvo mužů na palubovku velice nepříjemného soupeře do Jičína. Družstvo Jičína rovněž v minulém kole prohrálo na palubovce Lovosic a tak se dalo očekávat, že budou chtít tuto porážku napravit a udržet si domácí neporazitelnost.

My jsme odjížděli s cílem zopakovat stejně kvalitní výkon jako v Brně, který nám přinesl první letošní vítězství. S družstvem odjel na vlastní žádost i dlouhodobě zraněný Libor Hanisch, který se sice rozcvičil, ale do utkání prozatím nezasáhl.

Od první minuty jsme začali aktivně jak v obranné, tak v útočné činnosti a ujali se vedení o 2 - 3 branky. Za dobře pracující obranou předvedl několik výborných zákroků i brankář Lefan a tak jsme si neustále udržovali mírný náskok. Bohužel ve 4. minutě nám domácí vážně zranili jednoho z našich nejlepších hráčů, Marka Monczku, kterému zlomili nos a ten již do hry nezasáhl. Tento moment hodně ovlivnil další průběh utkání. Jirka Užek, který měl velice dobrý úvod sezóny, nenahradil Marka v plné míře. Hlavně střelbou ze střední vzdálenosti. Na druhé spojce se stejným způsobem trápil Veřmiřovský, který se nedostal vůbec ke střelbě a když, tak své pokusy nedokázal proměnit. Na brankovišti se statečně rval Jan Užek a rovněž i Slávek Mlotek na střední spojce. I ten však musel být vystřídán pro zranění v obličeji. Domácí někdy hráli za hranici tvrdosti a férovosti.

Místo Veřmiřovského nastoupil Nemanja Skrobić, který vnesl do naši hry v postupném útoku oživení. Svou odvahou šel příkladem a střílel jak ze střední vzdálenosti, tak i z prostoru brankoviště. Postupem času jsme však přestali proměňovat naše šance a domácí začali pomalu otáčet nepříznivé skóre ve svůj prospěch. Tím, že jsme nebyli v postupném útoku úspěšní, byla přetížena naše obrana, která začala kupit chyby. Ty soupeř nemilosrdně trestal. S chybující obranou šel ruku v ruce i slabší výkon našich brankářů, kteří nás tentokrát nepodrželi.

Ve druhém poločase jsme zkoušeli hru se sedmi hráči bez brankáře, ale katastrofální úspěšnost křídel (15 ran a pouze 4 branky) nás připravila o možnost ještě něco s vývojem utkání udělat. K neplodnému postupnému útoku se přidaly školácké technické chyby a o výši naši porážky bylo rozhodnuto. Naši hráči se statečně rvali o každý míč, ale naše dlouhodobá střelecká nemohoucnost (opět pouze 48% - soupeř 61% úspěšnost) rozhodly o další naši porážce.

V dalším utkání nás čeká na domácí palubovce velice nepříjemné družstvo Litovle, které dokáže potrápit svou agresívní hrou každého soupeře. My už si nemůžeme dovolit další klopýtnutí, protože tak bz se nám první osmička nebezpečně vzdalovala.

Statistiky hráčů


Bohužel statistiky nejsou k dispozici

Statistiky brankářů


Bohužel statistiky nejsou k dispozici

Ohlasy k utkání

Aleš Babák, trenér HBC Ronal Jičín: „Do zápasu jsme vstupovali s obavami, potřebovali jsme se zvednout po prohře v Lovosicích. Karviná byla na začátku utkání lepší, diktovala tempo hry, těžko jsme se dostávali do hry a zaslouženě jsme prohrávali. Souhlasím s tím, že důležitým momentem bylo zranění Marka Monczky. Podstatným faktorem byl zlepšený výkon Filipa Veverky. Navíc jsme dokázali hrozit střelbou ze střední či větší vzdálenosti z obou stran. Druhou polovinu první části jsme byli jasně lepší, na což jsme navázali i na začátku druhé půle, když jsme vedli již o 9 branek. Jsme rádi, že jsme zvítězili takovým rozdílem a že jsme dokázali poprvé v sezóně nastřílet přes 30 branek.“

Jaroslav Hudeček, trenér HCB OKD Karviná: „V prvé řadě bych chtěl pogratulovat domácím k vítězství, které bylo zasloužené a vysoké, což hovoří za vše. Svým způsobem utkání ovlivnilo brzké zranění Marka Monczky. My se potácíme na pravé straně, pravá strana není top po odchodu Ivkoviće a Chudoby. Začátek byl kostrbatý i přesto, že jsme vedli. Upustili jsme od hry, kterou jsme chtěli hrát a kterou jsme studovali na videu. Selhala nám totálně křídla, nedokázali jsme proměňovat ani nejvyloženější šance. I v technických chybách jsme zaostávali za domácími, i to je další argument toho, abychom v tomto zápase mohli uspět. Zkoušeli jsme, co se dalo, pokusili jsme se ve všech směrech o možné i nemožné, ale na výkon domácího Jičína to bohužel nestačilo. Řekl bych, že stěžejními postavami domácích byli Šulc a Skopal a to nechci snižovat výkon ostatních hráčů.“