HCB Karviná
Rozhovory
st 22.8.2018 | Karvinský deník

Makedonci si na nás věří

Karviná – Házenkáři Karviné budou v nové sezoně obhajovat zlaté medaile z extraligy. Jak jsou na tom měsíc před startem soutěže, to už přiblížil první muž karvinské házené, prezident klubu Roman Mucha.

Máme dva týdny do zahájení nového ročníku. Jak to vypadá s rozpočtem na novou sezonu?

Celkový rozpočet pro sezonu 2018/2019 teprve dokončujeme. Po celou dobu hledáme potenciální partnery.

Čekal jste vy osobně lepší výchozí pozici klubu coby českého mistra při jednáních s potenciálními sponzory?

Ano, očekával jsem, že jednání s partnery budou vzhledem k zisku mistrovského titulu tradičního karvinského sportu úspěšnější. Vím, že nepatříme mezi nejpopulárnější sporty, jako jsou hokej a fotbal, přesto jsem čekal, že zisk mistrovského titulu po osmi letech bude mít znatelnější ohlas.

Generálním partnerem karvinského fotbalu je společnost OKD, která dlouho podporovala i házenou. Obnovíte spolupráci?

O této spolupráci už intenzivně jednáme celý rok.

Po sedmi letech se Baník přihlásil do evropských pohárů, bude hrát EHF Cup. Neuvažovali jste o vstupu do „přijatelnějšího“ Challenge Cupu? Připomeňme, že tento pohár - samozřejmě v ženské části - vyhrály před šesti lety házenkářky Mostu.

Uvažovali jsme i o Challenege Cupu, než jsme se dozvěděli, že jako mistr země nemůžeme. Měli jsme na výběr kvalifikaci Ligy mistrů, nebo Pohár EHF.

Co zatím víte o vašem soupeři z Makedonie?

Prolet Skopje je jeden z pěti klubů z makedonského hlavního města. V zemi je házená nesmírně populární, je to tam sport číslo jedna. Ze soupeře máme respekt. Z informací, které mám, si hosté na nás velmi věří, a proto také přistoupili k odehrání obou zápasů na karvinské palubovce.

Jak jste spokojen s doplněním kádru po odchodu především Slavomíra Mlotka?

Získali jsme srbského hráče Ivana Stojanoviče. Věříme, že bude přínosem, stejně jako náš odchovanec Radim Chudoba. Podstatné je pro nás i to, že se kádr snažíme doplňovat o naše dorostence, aby i oni měli motivaci na sobě v mladém věku pracovat. Naše družstvo bude v této sezoně reprezentovat nejvíce odchovanců v extralize.

Celý článek si budete moct přečíst na stránkách Karvinského deníku