HCB Karviná
Zápasy
ne 14.10.2018 |

Do poháru jsme vykročili pravou nohou

Zápasové menu

 

Po sedmi letech jsme se představili v některém z evropských pohárů, konkrétně v Poháru EHF. Ve 2. kole této soutěže hostíme makedonský Prolet 62 Skopje.

V úvodním sobotním měření sil, kdy jsme byli vedeni jako domácí (oba duely se hrají na naší palubovce) jsme soupeře zaskočili precizní obranou a vyhráli 26:22. Je to dobrý základ do nedělní odvety, která se hraje opět v karvinské hale házené od 10.30 hodin.

V první půli nás provázela mírná nervozita, nicméně hráči si postupně ověřovali, že na kvalitní makedonský tým stačí. V obraně jsme působili pevným dojmem a hosté se proti nám neprosazovali tolik, jak by asi sami čekali.

V první půli jsme dobře využívali shozů na křídla. Jak Zbránek na levém, tak Nedoma na pravém křídle, se činili. Prolet jsme zaskočili i hrou sedm proti šesti, kdy se hráčům dařilo zakončovat každý útok. Ne každý skončil brankou, ale Prolet si na nás musel dát větší pozor.

V poločasové přestávce bylo vedení na naší straně (11:10) a s chutí jsme vstoupili i do druhé půle. Mírnou komplikací bylo v 41. minutě udělení červené karty Dominiku Solákovi za třetí (přísné) vyloučení, ale poté nastal zlom v zápase, když se do brány postavil Petr Mokroš a regulérně ji zamknul na devět západů.

Nepříznivý stav 16:17 jsme otočili i díky skvělým Mokrošovým zákrokům na 23:18 a hosté začali tušit problémy. My jsme se naopak dostali do herní pohody a udržovali si pětigólový náskok. Branka hostů sekundu před koncem sice mrzí, ale i tak je výhra dobrým základem do odvet

Statistiky hráčů


Bohužel statistiky nejsou k dispozici

Statistiky brankářů


Bohužel statistiky nejsou k dispozici

Ohlasy k utkání

Marek Michalisko (trenér Karviné): „Uhráli jsme si to skvělou obranou, Makedonci od nás asi nečekali tolik agresivity. Pochválit musím celý tým a zvlášť Péťu Mokroše, který to dneska zavřel. Spokojen jsem s tím, jak jsme si počínali ve hře 7 na 6. Každý útok jsme zakončili, sice ne pokaždé se podařilo dát gól, ale byli jsme nebezpeční. V neděli musíme náš výkon zopakovat.“

Nikola Matlieski (trenér Proletu): „Musím domácím pogratulovat k zaslouženému vítězství, dneska si pro něj šli o dost cílevědoměji než my. Udělali jsme řadu chyb, které nás mrzí a do nedělní odvety se z nich musíme poučit.“

Fotogalerie