HCB Karviná
Zápasy
so 16.3.2019 |

Zápas Žďár n. S. - Karviná

Zápasové menu

V sobotu 16. 3. 2019 sehráli naši mladší dorostenci své mistrovské utkání na palubovce Nového Veselí s družstvem Žďáru nad Sázavou, který je vlastně ,,B" družstvem Nového Veselí. Věděli jsme, že nás čeká velice nebezpečný soupeř. Musíme k tomu připočíst skutečnost, že po nešťastně prohraném utkání s Duklou Praha rozšířil řadu zraněných Matyas Pinkas a prakticky polovina družstva odjela na týdenní lyžařský výcvik! Na družstvo Žďáru jsme se připravovali v 8 - 10 lidech, protože řada hráčů se omlouvala pro školní povinnosti nebo léčila mírné zranění. Tréninkový proces jsme spojili se starším dorostem, abychom se mohli věnovat i herním věcem. Do Žďáru jsme pak odjížděli i bez hráče Drába, který byl z lyžařského výcviku unavený a požádal o odpočinek. Na postu spojky tak musel střídat i Martin Ciboran, který je klasickým pivotem. Nakonec jsme sestavu slepili a odjížděli s vírou, že utkání zvládneme a udržíme si i nadále naději na přední umístění. 

Vstup do utkání jsme měli výborný a v 17. minutě jsme vedli rozdílem 6 branek. V dalším průběhu však naši hráči přestali z nepochopitelných důvodů dodržovat taktické pokyny a lacinými technickými chybami, uspěchanou střelbou a sníženou agresivitou v obraně dovolili soupeři do konce poločasu snížit na rozdíl jediné branky 17:18. 

V přestávce jsme museli zvýšit hlas a probudit naše hráče, aby se vrátili k tomu, co na soupeře platilo do 17. minuty prvního poločasu. Pravdou je, že nám tentokrát nepomohli ani brankáři, kteří se všichni tři vystřídali v brance, ale ani jediný družstvo patřičně nepodržel. Celý druhý poločas jsme tvrdě dřeli a postupně si vypracovali 4 brankový náskok, který jsme opět ve 20 minutě ztratili, a soupeř vyrovnal na 26 : 26. V tomto čase přišel do branky Újezdský, který řadou výborných zákroků, družstvo konečně podržel. My pak získali rozhodující náskok 6 branek, který jsme do konce utkání navýšili na rozdíl 8 branek. Naše vítězství bylo zasloužené, ale tvrdě vydřené po zbytečných chybách, které nás stály spoustu sil a nervů. 

Naše družstvo mělo při dodržení disciplíny a taktických pokynů vyhrát toto utkání o 15 branek. Bohužel se na hráčích negativně projevila týdenní absence vinou lyžařského výcviku. Doufejme, že nás trenéry nečeká další nemilé překvapení z neúčasti hráčů v tréninkovém procesu v průběhu jarní části. 

Statistiky hráčů


Bohužel statistiky nejsou k dispozici

Statistiky brankářů


Bohužel statistiky nejsou k dispozici