HCB Karviná
Zápasy
so 14.9.2019 |

Zápas Zubří - Lovosice

Zápasové menu

První domácí zápas odehráli zuberští házenkáři proti Lovcům, kteří byli nabuzení po domácí výhře s Kopřivnicí, přičemž v tomto utkání padlo 70 branek. Dalo se tedy očekávat, že tento střelecký potenciál budou chtít zužitkovat i v Zubří. Začátek zápasu domácím moc nevycházel díky snadným proskokům z levé strany domácí obrany. Střelecky se proti domácím prosazoval především lovosický mladík Trkovský, který Valachům nasázel 10 branek, z toho byly jeho poslední tři ze sedmiček. Nejvíce se hostující Lovci dostali do náskoku tří branek, když byl v 19. minutě stav 7:10. Hosté dokázali ještě dvě minuty poté skórovat, ale do konce půle už kralovalo domácí družstvo poté, co domácí rychlými třemi góly mezi 21. až 24. minutou strhli vedení na svou stranu. Poločas tedy domácí vyhráli o dvě branky. Do druhého poločasu nastoupilo Zubří s větším entuziasmem v obraně a trpělivostí v útoku. Drama zápas nabyl tehdy, když vypadla z funkčnosti časomíra a minimálně 5 minut se řešilo, jak se bude pokračovat. Nakonec se zápas dohrával, co se týče času, na stopkách delegáta. Necelé dvě minuty do konce se zdálo, že Zubří má zápas pod kontrolou, jenže Lovosice dvěma góly snížily na 27:26 a o další drama bylo postaráno. Nakonec si v čase 59:44 vzal domácí trenér time a svůj tým uklidnil. Poslední střelou z křídla skóroval Mičkal a Zubří tak vyhrálo o dvě branky.

Statistiky hráčů


Bohužel statistiky nejsou k dispozici

Statistiky brankářů


Bohužel statistiky nejsou k dispozici

Ohlasy k utkání

Dušan Poloz, trenér HC ROBE Zubří: „Chci poděkovat celému týmu Lovosic za předvedený výkon. My jsme pilovali věci, které nás trápily již v utkání s Plzní i v těch předchozích v přípravě. Jsme pod velkým psychickým tlakem, museli jsme vyhrát doma. Pro nás důležité body, což nás, doufám, nakopne k lepším výkonům."

Pavel Farář, trenér HK FCC Město Lovosice: „Gratuluji šťastnějšímu týmu k zisku dvou bodu, dneska hrálo štěstí svou roli. Když jsme odehráli doma utkání a Zubří venku, oba ty zápasy byly divoké a jeli jsme sem s tím, že to bude dnes o něčem jiném. Já jsem dnes byl strašně hrdý na náš tým. Bojovali jsme, nedali jsme nějaké šance. S takovým výkonem jsem spokojený. Odjíždíme se vztyčenou hlavou."