HCB Karviná
Zápasy
so 14.9.2019 |

Zápas Dukla Praha - Nové Veselí

Zápasové menu

Úvod utkání Dukly proti Novému Veselí patřil hostům, kteří těžili především ze spolupráce s pivotem a z dobrého výkonu brankáře. Díky tomu si za prvních deset minut hry vypracovali náskok 2:6. Dukla zareagovala oddechovým časem, po němž začala postupně zlepšovat svoji hru. Nové Veselí si v další desetiminutovce sice nadále drželo dvou až tříbrankový náskok, v úvodu třetí destiminutovky ale Dukla využila chyb soupeře a vyrovnala (23. minuta 11:11). Remíza svítila na ukazateli skóre i po skončení prvního poločasu, když Nové Veselí vyrovnávalo osm sekund před sirénou z ruky Turchenka. Úvod druhé půle patřil Dukle, zejména pak Matěji Klímovi. Ten soupeři za prvních deset minut druhé půle nastřílel pět branek, zatímco nové Veselí se trefilo jen dvakrát. (38. minuta 20:17). Domácí pak svůj náskok ještě navyšovali a když ve 49. minutě vedli už 27:20, zdálo se být definitivně rozhodnuto. Nové Veselí však zápas sérií čtyř gólů v řadě mezi 52. a 56. minutou ještě zdramatizovalo, na menší než dvoubrankový rozdíl se ale dostat nedokázalo. Další dva body do extraligové tabulky si tak připisuje Dukla.

Statistiky hráčů


Bohužel statistiky nejsou k dispozici

Statistiky brankářů


Bohužel statistiky nejsou k dispozici

Ohlasy k utkání

Daniel Čurda, trenér HC Dukla Praha: "Z naší strany byl nepovedený začátek zápasu. Upozorňovali jsme se na to, ale v hlavách jsme na tom zápase nebyli. Zase se tam objevilo to, že si myslíme, že to půjde, ale takhle to nefunguje. Pak ale musím říci, že jsme se enormně zlepšili, dokázali jsme to do poločasu vyrovnat, byť jsme prohrávali už výraznějším rozdílem. Ve druhé půli nám rozhodně pomohla změna obranného systému na 0-6, tím si myslím, že jsme to otočili. Ale v závěru jsme zase museli jít do systému 1-5, protože jsme tam měli nějaké zdravotní problémy a točit tři lidi ve chvíli, kdy Nové Veselí hrálo nahoru dolů, nebylo úplně jednoduché. Takže jsme to těžko mohli zvládnout a už to bylo hodně hektické, ale nakonec jsme náskok udrželi. Pro nás to jsou důležité dva body, že jsme to dokázali během druhé půle otočit a dostat se do nějakého většího náskoku.

Pavel Hladík, trenér TJ Sokol Nové Veselí: "My se dnes nemáme za co stydět, předvedli jsme výkon, který bychom asi venku chtěli předvádět. Bohužel proti Dukle v dnešní formě nemůžeme hrát 40 minut, to nestačí. My jsme zvládli dobře tu první část první půlky, kde jsme hráli to, co jsme chtěli. Pak jsme od toho trošku odešli a Dukla to potrestala. Ve druhé půli nám naopak nevyšel úvod. Na konci bych zase řekl, že jsme byli možná už lepším týmem, nicméně znovu opakuji, my se nemáme za co stydět. Odjíždíme s hlavami nahoře a s tím, že zápasy venku se musí hrát 60 minut, čtyřicet nestačí. Budeme se z toho chtít poučit, budeme to chtít vyhodnotit a určitě budeme chtít bojovat stejně jako dneska, ale celých 60 minut. Je úvod soutěže, my jsme předvedli dobrý výkon a jedeme dál. Teď musíme bodovat doma s Jičínem."