HCB Karviná
Zápasy
st 2.10.2019 |

Zápas Lovosice - Dukla Praha

Zápasové menu

Předehrávka pátého kola extraligy nabídla i přes počáteční vedení Dukly dramatické a emotivní utkání. Pražané v první půli dokázali domácím odskočit na rozdíl 3-4 branek. Za stavu 8:12 si domácí trenéři vybírali první oddechový čas. Vinu na brankovém manku měly opět lovosické technické chyby i neproměněné šance a nastřelené tyčky. Velmi dobře od začátku chytal brankář Tomáš Petržala a hostující obrana dostávala Lovce často do pasivní hry. První poločas nakonec skončil 14:16. Druhá polovina zápasu přinesla vyrovnanější průběh. Dukla sice zpočátku odskočila znovu na rozdíl čtyř gólů (17:21), ale bojovnost domácích slavila úspěch a přinesla také vyrovnání (23:23 v 51. minutě). Znovu pak ale přišly zahozené jasné šance (a výborné zákroky Tomáše Petržaly), které rozhodly o konečném vítězství Dukly. Pětibrankové vedení neodpovídá reálnému obrazu druhého poločasu, ještě dvě minuty před koncem prohrávali domácí 26:28.

Statistiky hráčů


Bohužel statistiky nejsou k dispozici

Statistiky brankářů


Bohužel statistiky nejsou k dispozici

Ohlasy k utkání

Pavel Farář, trenér HK FCC Město Lovosice: "Gratuluji Dukle k vítězství. Pro nás bohužel druhý takový zápas po utkání v Zubří, kde jsme také předvedli velmi dobrý výkon. Bohužel stále hoříme na tom, že ve zlomových momentech buď neproměníme střeleckou šanci nebo uděláme naivní technickou chybu. Je to často tím, že mladí kluci hodně chtějí, ale nejsou schopni vyhodnotit situaci zcela správně. Našim hráčům můžu poděkovat za bojovnost a odvahu, se kterou odehráli dnešní zápas. Nefungovala nám ale obrana, především v první půli jsme se nebyli schopni vypořádat s hrou soupeře přes pivota."

Jiří Bouček, spojka HK FCC Město Lovosice: "Pro diváka to byl pěkný zápas z obou stran, padlo hodně gólů a utkání bylo vyhecovaný, tak jako každý utkání s Duklou. Věděli jsme o dobré spolupráci spojek s pivotem, ale nedokázali jsme střed naší obrany dostatečně zahustit. Dostali jsme se z toho ve druhé půli i díky našim fanouškům, kteří nás hnali dopředu. Bohužel jsme ve druhém poločase nezvládli přesilovku, kdy jsme mohli získat vedení na naši stranu a paradoxně nás pak Dukla potrestala. Musíme se od tohoto zápasu odpíchnout, koukat dále a snažit se přivézt dva body z Nového Veselí."

Daniel Čurda, trenér HC Dukla Praha: "Pro nás to byl velice těžkej zápas, Lovosice byly velmi dobře připravený. My jsme chtěli vycházet z pevné obrany a z ní to tahat dopředu jak z první tak druhé vlny. V prvním poločase se nám to dařilo, ale udělali jsme několik nevynucených technických chyb, které nás stály větší vedení. Ve druhém poločase to byl velký boj, domácí se dostali na remízu a v tu chvíli přišly další důležité zákroky Tomáše Petržaly. My jsme si na druhé straně trpělivou hrou připravili střeleckou pozici, kterou jsme dokázali proměnit. Do závěru jsme šli klidnější, zatímco domácí už museli spěchat."

Vojtěch Patzel, spojka HK FCC Město Lovosice: "Do Lovosic vždy jezdíme s velkým respektem, protože zápasy zde bývají vždy vyhrocené a emotivní. Po prohře s Plzní jsme tady chtěli vyhrát. Měli jsme dobrý vstup do zápasu a dokázali vyhrát první poločas. Ve druhém nás postihl výpadek, soupeř začal stahovat a jsem rád, že jsme to v závěru udrželi."