HCB Karviná
Zápasy
so 9.11.2019 |

Zápas Brno - Maloměřice

Zápasové menu

Brněnské derby začalo velmi vyrovnanou hrou. V 7. minutě mohl jít Kénik do vedení díky nařízenému sedmimetrovému hodu, Horut ale neproměnil. Maloměřice využily zaváhání královopolských a šly do jednobrankového vedení, které ještě navýšily ve čtrnácté minutě ze sedmimetrového hodu. Nedáš - dostaneš ale platilo. Téměř okamžitě Kénik zabral a zápas otočil na 7:5. V bojovném utkání, které se hrálo za elektrizující atmosféry, tým Maloměřic vteřinu před koncem srovnal ze sedmičky na 13:13, o zápletku bylo tedy postaráno. Do druhého poločasu vstoupili lépe domácí, když se svým prvním gólem v utkání uvedl Jakub Bosák. Vzápětí přidal ještě jednu branku, za chvíli jej napodobil Martin Janíček a vstřelil v rychlém sledu dvě branky, které podpořil domácí Vaněk jedním gólem. V páté minutě druhého poločasu tak na tabuli svítilo skóre 18:13, famózní start pro Kénik, Poté se strhla přestřelka a padaly branky na obou stranách. Královopolští házenkáři si ale drželi náskok čtyř branek. Ke konci házenkáři z Králova Pole zabrali ještě víc, zvýšili svůj náskok, dovedli zápas do vítězného konce a v ohlušující atmosféře zvítězili 30:22.

Statistiky hráčů


Bohužel statistiky nejsou k dispozici

Statistiky brankářů


Bohužel statistiky nejsou k dispozici

Ohlasy k utkání

Ivo Vávra, trenér SKKP Handball Brno: „Byli jsme si vědomi síly soupeře. V týdnu jsme měli několikrát přípravu s videem, kde jsem ukazoval, co chceme hrát. Bohužel v první půli jsme vůbec nesplnili to, co jsme chtěli. Přestože jsme odskočili na rozdíl čtyř branek, tak jsme kvůli fatálním selháním jednotlivců nechali soupeře čuchnout zpátky. Nebýt těchto hrubých chyb, které by se neměly stávat, tak jsme mohli v prvním poločase vést o sedm, osm branek a mohlo to být jednodušší. O poločase jsme si v šatně řekli, že začneme hrát to, co jsme si říkali na videu. Určitě pomohlo zařazení do hry Martina Janíčka, který dneska ukázal, že jeden na jednoho mu jde. Apeloval jsem na hráče, že největší slabina Maloměřic je právě jeden na jednoho a naši hráči toho nebyli schopní využít. Potom jsme odskočili, ale bohužel nedokážeme držet tu standardní laťku, necháváme se zbytečně vylučovat a děláme zbytečné chyby v obraně, které nás stojí spoustu sil. Maloměřice jdou rozhodně nahoru, zápas od zápasu rostou. Já jsem upozorňoval hráče před zápasem, jakým způsobem se odvíjí derby, dokáže to změnit poměr sil v tom utkání. Jsem spokojený s výsledkem, nejsem ale absolutně spokojený s předvedenou hrou."

Vít Musil, SHC Maloměřice: „Zápas se mi těžce hodnotí. Musím říct, že Kénik získal cenný skalp, protože to byl zápas, do kterého jsme šli se 100% chutí. Toto je zápas, který mě mrzí ze všech nejvíc. Cítili jsme, že v té hře jsme schopni to víc prodat. Velkou část zápasu hrát přesně tak, jak potřebujeme, a dokážeme si vynutit chyby soupeře. A pak přijdou kritické momenty, které nás potopí. V prvním poločase se nám podařilo dotáhnout náskok soupeře, byli jsme dobře nachystaní, věděli jsme přesně, co chceme hrát. Pak přišel náš zkrat a soupeř odskočil na rozdíl pěti branek, což se nám pak blbě dotahovalo. Potom deset minut před koncem druhého poločasu se nám podařilo, ale neproměnili jsme vyložené šance a to znamenalo, že jsme si zápas nechali utéct ještě větším brankovým rozdílem. Jsem rád za to, co kluci předvedli. Myslím si, že rozhodlo to, jak fyzicky náročnou hru jsme zvolili."