HCB Karviná
Tým mužů HC Baník Karviná
út 16.10.2018 | Ivo Dudek

Ve 3. kole Poháru EHF se utkáme s maďarským Balatonfüredi KSE

​Soupeř od jezera Balaton představuje velmi kvalitního soka, neboť disponuje šesti reprezentanty a v kádru má i pět zahraničních akvizic, kterými jsou Rus Jurij Semenov, Chorvat Petar Topič, Bělorus Artur Charvatski, Brazilec Uelington Ferreira da Silva a opora slovenské reprezentace, dvoudvoumetrový Otto Kancel, který si zahrál i Ligu mistrů ve Veszprému.

Velmi známý je i dlouholetý brankář maďarského národního týmu Nandor Fazekas," připomněl gólmanskou stálici trenér Karviné Marek Michalisko.

Poté, co si házenkáři Baníku poradili s makedonským Proletem Skopje, byly pro 3. kolo EHF Cupu ve hře dvě varianty. Buď mohli vyfasovat schůdnější soupeře typu izraelského, řeckého či belgického týmu, anebo španělské nebo německé „bomby“ v podobě Logroňa, Granollersu, Magdeburgu, Berlína či dokonce Kielu.

Ani vyfasovat kluby z Francouzské riviéry, tedy Aix en Provence (PAUC) či Saint-Raphaël, by nebylo z hlediska atraktivity k zahození, avšak je třeba si uvědomit, že v případě postupu by si karvinští házenkáři zahráli dalších šest velmi kvalitních utkání ve skupinové fázi, které jsou nyní ve hře.

Nakonec z osudí vyplaval maďarský tým, který představuje obě varianty. „Z ekonomického pohledu je to dobrý los, vlastně jeden z nejlepších. Soupeř je v blízké dojezdové vzdálenosti (asi 140 km od Bratislavy – pozn. aut.), takže dokonce uvažujeme i o tom vypravit do Maďarska autobusy s našimi fanoušky,“ prozradil první muž karvinského handbalu, prezident HCB Roman Mucha.

S Maďary se baníkovci v evropských pohárech utkají poprvé. Z týmů, které byly ve hře, si Karviná v minulosti zahrála s Kielem, Gudme, Constantou a Winterthurem. „Maďaři disponují silnými kluby. Dostat Szeged nebo Veszprém, to by byl úplně jiný level a patrně bychom neměli šanci, takhle je to podle mě hratelné a zároveň je to výborný soupeř. Maďarská klubová házená má zvuk,“ mínil Mucha.

Souhlasil i trenér Baníku Marek Michalisko. „Je to atraktivní soupeř, těžký, ale ne nehratelný. Určitě se s ním můžeme po sportovní stránce poprat o postup do skupiny,“ dodal Michalisko.

Zdroj: https://karvinsky.denik.cz/ostatni_region/souperem-hazenkaru-madarsky-balatonfured-20181016.html