HCB Karviná
Tým mužů HC Baník Karviná
út 18.12.2018 | Ivo Dudek

​Karviňáci v Litovli

V posledním letošním extraligovém kole jsme hráli na domácí palubovce proti Litovli. Pozorní fanoušci určitě zaznamenali, že se v dresu našeho soupeře představili i naši odchovanci - Honza Juráš v brance a na střední spojce Luděk Piwko. Ten je mimochodem momentálně nejlepší střelec celé extraligy! Zeptali jsme se jich, jak se jim v Litovli líbí.

Už druhým rokem hrajete v Litovli. Jak k tomu došlo?

Honza Juráš  - V Karviné bylo před dvěma lety hodně brankářů a já jsem neměl tolik možností se prosadit. Karviná mi tak dala možnost hrát za TJ Tatran Litovel, kterou jsem využil.

Luděk Piwko - Minulou sezónu hrála Litovel první ligu, neměla moc kluků a já potřeboval někde hrát, abych získal zkušenosti. Karviná se domluvila s Litovlí a já jim tak mohl pomoct uhrát nějaké výsledky. Probojovali jsme se do extraligy a chtěli jsme si ji zkusit. Karviná mi tedy dala možnost a nechala mě hrát i dál v Litovli.

Jak se Vám tam hraje? Jste spokojeni?

Honza Juráš - Hraje se mi v Litovli dobře, jsem spokojený. Každý zápas, který hrajeme, je pro mě výzva, která mě posouvá dál. Snažím se týmu pomoct, jak můžu. Tým je mladý a s kluky jsme si sedli.

Luděk Piwko - Hraje se mi dobře, rychle jsem si zvykl na prostředí, zapadl mezi kluky. Fanoušci chodí na zápasy, jsou úžasní a to je hlavní.

Litovli se letos moc nevede. Jak jste spokojeni se svou formou? Dostáváte dost prostoru?

Honza Juráš - Letos se nám opravdu moc nevede, ale výhra v první lize minulý rok nás stmelila a bijeme se vší silou v každém zápase. Se svou formou jsme spokojen, fyzička je dobrá, ale musím zapracovat na technice a na souhře s obranou. K tomu mám dost prostoru, trénujeme pravidelně a chytávám většinou celé zápasy.

Luděk Piwko - Máme hodně mladých kluků a plno z nich hraje extraligu poprvé. Je to pro nás velký skok, přece jen mezi 1. Ligou a extraligou je rozdíl. Prostoru mám dost, hraji většinou celé zápasy. 

Myslíte, že by bylo možné po získání zkušeností vrátit se zpátky do HCB Karviná? Nebo jak vidíte svou budoucnost?

Honza Juráš - Určitě bych se chtěl někdy vrátit do Karviné, ale teď se samozřejmě soustředím na Litovel. 

Luděk Piwko -  Karviná mě vychovala a rád bych se tam vrátil, ale teď je moje priorita škola kterou bych rád dokončil a pak se uvidí.



Honza Juráš