HCB Karviná
Zápasy
st 19.12.2018 |

Jsme ve finále ČP!

Zápasové menu

V dnešním semifinále Českého poháru jsme výrazně přehráli soupeře z Frýdku Místku. Ve finále se tak utkáme s Duklou Praha, která porazila svého semifinálového soupeře z Nového Veselí.

Před zápasem z Frýdkem Místkem ležela tak trochu na všech aktérech záležitost s kontumací našeho vzájemného utkání z devátého kola ve prospěch našich dnešních hostů. O motivaci navíc bylo tak určitě postaráno. 

Začátek byl byl opatrnější a branky moc nepadaly. Prim hrály spíše obrany a gólmani. Ještě v jedenácté minutě byl stav 3:2 pro nás a vypadalo to na brankově chudé utkání.  Nicméně poté se oba týmy vzájemně oťukaly a branky v sítích brankářů začaly rychle přibývat. A díky naši dobře fungující agresivní obraně a výbornému Marjanovičovi v brance přibývaly o poznání více v síti hostů.

Ve dvacáté minutě už byl stav 11:5 v náš prospěch. V této fázi utkání jsme položili základ po naše budoucí výrazné vítězství. Často se prosazovali zejména Monczka a obě křídla Nedoma se Zbránkem. Právě křídla měla, díky výborným zákrokům Nema v naší brance, řadu příležitostí k rychlým útokům. A patřičně toho využívala.

S nástupem do druhého poločasu se obraz hry vůbec nezměnil. Dá se říct, že jsme hosty přehrávali a v podstatě jsme jim nedali šanci na zvrat v utkání. S blížícím se koncem gradoval skvělý výkon Nema a ani hráči v poli se nedali zahanbit. Prosazovali se po pěkných kombinacích na brankovišti a každá povedená akce nebo zákrok brankáře byly po zásluze aplaudovány nadšenými fanoušky. 

Koncovka se proměnila v oslavu házené a postupu do finále Českého poháru. Opět si zahráli všichni mladí hráči z lavičky a sbírali tak cenné zkušenosti.

Ve finále ČP, které se hraje na dvě utkání a jehož hrací termíny jsou 15. a 22. ledna 2019 tak budeme mít za soupeře Duklu Praha.     

Statistiky hráčů


Bohužel statistiky nejsou k dispozici

Statistiky brankářů


Bohužel statistiky nejsou k dispozici

Ohlasy k utkání

Marek Michaliso, trenér HCB: Na Frýdek-Místek jsme byli hodně dobře připraveni. Snad i kvůli kontumaci posledního vzájemného zápasu byli kluci opravdu natěšení, namotivovaní. Chtěli tu ztrátu dvou bodů nějakým způsobem vrátit. Dobře nám fungovala obrana a Nemo byl dneska opravdu fantastický. Spokojenost je velká i s prvním místem v tabulce, které jsme teď potvrdili postupem v poháru. Jsem opravdu spokojený s tím, jak se tým zvedá. Je vidět, že to, co pilujeme v obraně i v útočné fázi tak se pořád lepší a začínají fungovat automatizmy a souhra. Jsme teď v opravdu dobré formě.

Petr Mazur, trenér Frýdku-Místku: „Rozdíl byl v nasazení. Ten výsledek je zasloužený. Karvinští měli mnohem větší motivaci než my, po prohře s Plzní. Zkrátka je to o momentálním dění v klubu, pokud jsou podmínky a hráči, tak jsou i výsledky.

Fotogalerie