HCB Karviná
Rozhovory
čt 21.3.2019 | Ivo Dudek

Nesmíme se nechat ničím rozptylovat a soustředit se na čtvrtfinále

Už tento víkend začne čtvrtfinálové derby s Frýdkem Místkem. V jakém rozpoložení do něj vstupujeme nám řekl trenér Marek Michalisko.

Pane trenére, jak hodnotíte konec základní části?

Abych pravdu řekl, tak se mi to nehodnotí lehce. Chtěli jsme totiž jít do play off z prvního a místa a to se nepovedlo. Jdeme do něj z místa druhého. A myslím, že to nebylo jen naší vinou. Nicméně to už je teď jedno. Nebudeme se už vracet k tomu, co bylo. Třeba se k tomu všemu někdy v budoucnu vyjádřím, ale teď je to zbytečné a ničemu by to neprospělo. Musíme se od toho oprostit, nenechat se ničím rozptylovat a připravit se co nejlépe na našeho soupeře ve čtvrtfinále a nemyslet na nic jiného.

Ve čtvrtfinále vás čeká Frýdek Místek, který skončil po základní části na sedmém místě.

Ano, Frýdek skončil sedmý a my druzí. Ale to v play off nic neznamená, je to úplně nová, jiná soutěž. Sice jsme Frýdek v této sezóně pokaždé porazili, ale na to vůbec nemůžeme brát zřetel. Jednak tým Frýdku - Místku je velmi kvalitní a vedený zkušeným trenérem, ale hlavně v play off už nějaké papírové předpoklady neplatí. Bude to derby se vším všudy, kde se může stát všechno. Bude záležet na každém balónu, na spoustě maličkostí. Takže vím, a upozornil jsem na to i hráče, že nás čeká velmi těžká série a musíme se na ni pečlivě připravit.

Půjdete do play off v nejsilnější sestavě?  

To bohužel ne. Jednak bude v prvním zápase chybět Michal Brůna, který má ještě jeden zápas stopku a disciplinární komise má dokonce ještě projednávat účast Honzy Užeka ve stejné potyčce, za kterou byl právě už potrestán Michal. Nevíme ještě, jak to dopadne. Samozřejmě jsou i nějaké zdravotní problémy. Otazník visí třeba nad startem Radima Chudoby, který si odnesl nějaké šrámy z utkání v Lovosicích.

Dá se říct, jaké jsou vaše cíle pro toto play off? Co byste považoval za úspěch?

To ode mě nechtějte. Vůbec nechci spekulovat. Teď se musíme soustředit na těžkou čtvrtfinálovou sérii a jít krok po kroku. Až když zvládneme čtvrtfinálovou sérii, můžeme se bavit, jak dál.