HCB Karviná
mládež
ne 10.3.2019 | Ivo Dudek

Starší žáci první v Povážské Bystrici

Díky podpoře klubu, rodičů a hlavně Moravskoslezského kraje a Města Karviná se mohli o víkendu 22.-24.2.2019 zúčastnit starší žáci HCB Karviná tradičního turnaje CoPoS CUP 2019 v Povážské Bystrici.

Tento turnaj je velmi oblíbený s výbornou konfrontací se zahraničními týmy.  Družstva byla rozdělena do dvou skupin. V úvodu turnaje náš celek čekalo družstvo ŠKP Bratislava. Bohužel našim hráčům nevyšel začátek utkání, prohrávali jsme 2:7. Poté hráči přidali a utkání skončilo remízou 20:20. V dalších utkáních hráli kluci bojovně, hodně chtěli a podepsalo se to i na výsledcích. Postupně porazili své soupeře ve skupině Martin 26:5, Kysucké N. Mesto 22:16 a Tatran Prešov 22:17 a tím jsme postoupili do finále jako vítěz skupiny. Našim finálovým soupeřem se stalo družstvo Slovanu Modrá, které vyhrálo druhou skupinu, kde mělo za soupeře P.Bystrici, Kopřivnici, Horkou na Moravě, Rožnov a Prešov B.

„Od začátku utkání jsme měli malou převahu, kluci bojovali a navíc doslova „zavřel" branku výborný Matěj Brychlec. V konečné desetiminutovce jsme měli několik zbytečných vyloučení, ale i přesto, jsme závěr utkání ustáli a mohli slavit vítězství v poměru 17:15" hodnotí výkon družstva trenérka Jana Hajžmanová. Družstvo tedy zvítězilo v turnaji v konkurenci 11 družstev. 

Brankář Matěj Brychlec byl vyhodnocen nejlepším brankářem turnaje. Dík patří všem hráčům nejen za výkon na hřišti, ale i za výborné chování a vystupování po celou dobu turnaje.

HCB Karviná reprezentovali:

Brankáři: Matěj Brychlec, Ondřej Míra , Dominik Kobielusz,

Hráči a branky: Jakub Kubisa 20, Jan Górecki 3, Karel Górecki 1, Ondřej Opat 24, Jakub Šebesta 5,  Daniel Wróbel 12, Marek Waschek 5, Ondřej Krawczuk 12, Ondřej Siuda 18, Ludvík Martynek 1, Matěj Pružinský 3, Filip Kraina 3. 

Trenér: Jana Hajžmanová

Vedoucí: Daniel Pružinský, Libor Hanisch