HCB Karviná
Tým mužů HC Baník Karviná
so 4.5.2019 | Ivo Dudek

Na zápasy finálové série už se moc těším, říká Mirek Nedoma

Ještě týden zbývá do startu finálové série CHANCE play off STRABAG Rail Extraligy mezi námi a Talentem Plzeň. Trošku jsme tedy vyzpovídali Mirka Nedomu.

Mirku, máte za sebou zvládnutou semifinálovou sérii s Duklou Praha. Můžeme se ještě u ní zastavit?

Celá série byla hodně těžká. Zápasy byly vyrovnané, a i když jsme trochu ve skóre utekli, tak Dukla se vždy dotáhla, bojovala a nic nám nedala zadarmo. Na hře Dukly bylo poznat, jak šla herně v průběhu sezóny nahoru. Má velmi dobrý a mladý kádr. Právě proto se na začátku ještě spíše sehrávali, ale potom se pořád zlepšovali. Myslím, že i v příští sezóně bude Dukla ve hře o medaile.

Jak se Tobě osobně hrálo v těch zápasech?

Hrálo se mi dobře, i když se mi moc nevedlo střelecky. Ale to nevadí, házená není jen o tom. Jsme jeden tým a je důležité, jak se daří týmu. Všichni dáváme do hry všechno, a když se někomu nedaří, zaskočí někdo jiný. Každopádně jsem rád, že se nám podařilo ukončit sérii už ve třech zápasech. Ten týden volna přijde vhod k tomu, abychom se trochu dali dohromady, vyléčili šrámy a mohli se pořádně připravit na finále s Plzní. 

V poslední době je poznat, že vzrůstá návštěvnost na zápasech a chodí čím dál víc fanoušků....

Ano to je pravda a je to moc dobře. Hodně podporu fanoušků cítíme a jsme za ni rádi. Chtěl bych tímto poděkovat fanouškům za podporu. Víme, že s námi pojedou do Plzně a tam budeme podporu moc potřebovat. Už loni to bylo super, jak nás tam povzbuzovali.

Finále se blíží a vy se určitě všichni poctivě připravujete. Chystáš se někoho konkrétního Ty?

Já hraji na křídle a tak se samozřejmě nejvíce chystám na své protihráče, kteří budou stát proti mě. Konkrétně jsou to Vinkelhöfer a Šafránek. Oba jsou moc kvalitní protihráči. A samozřejmě se poctivě, stejně jako před každým zápasem, připravujeme i na gólmany, kteří Plzeň velmi podrželi v semifinále proti Jičínu. Chystáme se ale na hru celého družstva. Mají perfektně zvládnutý herní systém, nehrají na nějaké náhody a silný vyrovnaný kádr. Na zápasy se už moc těším. Bude to určitě jako loni hodně vyrovnané a patřičně vyhecované. Ale tak to má být a tak mě to baví.