HCB Karviná
Rozhovory
ne 15.9.2019 | Ivo Dudek

”Velký dík patří fanouškům” říká Michal Brůna

Na lavičce byl v prvním utkání nové sezóny Strabag Rail Extraligy připraven ke své další sezóně i Michal Brůna. A tak jsme se jej zeptali na pár věcí.

Michale, pro tým začala další sezóna. Která je to Vaše sezona v nejvyšší soutěži mužů? Myslím tím všechny soutěže, ve kterých jste za svou kariéru hrál.

No jestli počítám dobře, tak devátá v české lize a celkově 22 :-)

Z toho je jasné, že máte opravdu obrovské zkušenosti. Pokoušel jste se třeba v přípravě právě ty zkušenosti konzultovat s trenérem a přenést něco z nich do přípravy družstva?

Musím říct, že mi spolupráce s Markem Michaliskem opravdu vyhovuje, není to žádný egoista, vždy mě vyslechne a radíme se společně. Někdy máme i ostřejší výměnu názorů, což je podle mě  dobře a prospívá to věci.

V prvním zápase ve FM jste nehrál. Bylo to například z nějakého zdravotního důvodu? Nebo třeba plánujete, že nastoupíte jen tehdy, když to bude "zapotřebí"?

Měl jsem poslední týden trochu problémy s achilovkou, ale na zápas jsem byl připraven. Našim cílem však bylo, aby i mladší hráči v takovém nelehkém zápase, kterým derby bezesporu je, brali odpovědnost na sebe. A to se povedlo.

A mohl byste zhodnotit právě zmíněný první zápas? Ve Frýdku se nevyhrává snadno, tak jaký byl ten zápas z Vašeho pohledu? 

Moravské derby je vždy nevyzpytatelné a jak připomněl před zápasem předseda Frýdku Místku pan Kavka, Karviná na úvod minulé sezóny prohrála v Jičíně. Děkuji mu za ta slova, byla to dobrá motivace pro kluky, aby zápas někde v hlavě nepodcenili.

Do zápasu jsme vkročili velmi dobře a hlavně disciplinovaně. Za stavu 1:5 jsme pak dali zbytečně soupeři šanci se nadechnout. Pomohly tomu hlavně technické chyby a Filip Hardt, který vytáhl na sebe myslím tři dvouminutové tresty i za cenu toho, že ho ještě dnes musí bolet záda a hlava. Klobouk dolů. Frýdek se potom dostal na dostřel jediné branky a nakonec dokonce i dvakrát vyrovnal na 16:16 a 17:17. Naši kluci se pak ale rozehráli k rozhodujícímu trháku a v posledních 20 minutách s Nemem za zády, udělali rozhodující trhák na 20:27. Zápas tak byl rozhodnut. První zápas sezóny je vždy trochu nervózní, ale kluci ho zvládli dobře. S vítězstvím 24:30 jsme byli nakonec spokojeni.

Děkujeme hlavně našim věrným fanouškům, kteří v hojném počtu přijeli do Frýdku podpořit Baníček. Jednoznačně ovládli Frýdeckou halu a kluci se cítili skoro jak na domácí půdě.