HCB Karviná
Tým mužů HC Baník Karviná
út 8.10.2019 | Martin Ruščin, Karvinský deník

Dominik Solák: S Holonem jsme si to komplikovali sami

Karviná – Házenkáři Karviné uspěli v prvním kole Vyzývacího poháru, když doma přehráli dvakrát izraelský Juvalim Holon.

Ten v Karviné předvedl velice pohyblivou, dynamickou a agresivní házenou, i s ní si ale baníkovci poradili. Po postupu uznali, že soupeř to pro úvodní kolo zase tak snadný nebyl.  Myslel si to i reprezentant Dominik Solák, nejlepší střelec nedělního duelu (32:29 pro Baník) se sedmi brankami.

„Snadný soupeř to nebyl, to je fakt, měli tam pár izraelských reprezentantů, ale my jsme si oba ty duely zkomplikovali sami. Nakonec to možná bylo dobře, protože to aspoň bylo pro diváka atraktivní,“ zasmál se. Ocenil i atmosféru. „Ta byla super, diváci dorazili, za to jim děkujeme. Pro to tu házenou děláme, abychom si doma zahráli takové zápasy. Na videu si ještě zhodnotíme chyby a poučíme se z nich,“ řekl úvodem.

V neděli to vypadalo na vaše kontrolované vítězství. Jak jste to vnímali na palubovce?

Možná to tak vypadalo, my jsme si ale řekli, že neřešíme sobotní zápas a jdeme do toho zase od nuly s čistou hlavou. Zase jsme ke konci vedli o pět o šest branek a oni to zase snížili. Těch posledních deset minut se to už jen dohrávalo, ale mělo to skončit větším rozdílem.

Moc prostoru pro přípravu jste po sobotě asi neměli. Stihli jste si k druhému utkání něco říct?

Hlavně jsme se soustředili na to, abychom dobře zregenerovali. Ale jo, ukazovali jsme si i na videu, čím se nás v sobotu Izraelci pokoušeli překvapit. V zásadě to ale bylo podobné, jako příprava v průběhu celého týdne. Nakonec nás nepřekvapili ničím. Možná tam od nich bylo jen větší nasazení.

Izraelci nastoupili do odvety o dost tvrději v obraně, byl to problém?

Agresivně hráli, to je fakt, ale co jim zbývalo, když prohrávali z prvního utkání o pět. Vytáhli obranu o něco víc, hráli trochu vabank, ale pořád si myslím, že jsme v obou dnech měli vyhrát výrazněji.

Poradili jste si i s absencí Gromyka na pivotu, to je určitě pozitivum, souhlasíte?

Pozitivum to je, byť Grom dost chyběl. Ale Venca Franc s Nicolasem Noworytou jej zastoupili výborně. To je pro nás dobré zjištění, že se dokážeme vypořádat s absencí i tak důležitého hráče.

Těžili jste ze zkušeností z loňska?

Je nás tam dost, kteří jsme si zahráli kvalitnější zápasy, to je pravda, ale minulý rok je minulostí, soustředili jsme se na to, co je teď a tady.

I když jde až o Challenge Cup, tedy ten poslední z evropských pohárů, pořád se v něm dají najít zvuční soupeři. Máte nějaké speciální přání pro los druhého kola?

Osobní tip nebo přání nemám. Je mi jedno, koho dostaneme. Ať to bude kdokoliv, budeme se snažit dostat dál a dojít v poháru co nejdál. Pořád je to evropská soutěž a slabí soupeři už tady nejsou. Jestli dostaneme Rusko, tak to bude Rusko. Konkrétní destinaci neřeším. V přípravě jsme se utkali se špičkovými mančafty, které hrají i Ligu mistrů a i když jsme prohráli, ukázali jsme, že se dá hrát i s nimi, když zahrajeme jako tým.

Zdroj: https://karvinsky.denik.cz/ostatni_region/hazenkar-dominik-solak-s-holonem-jsme-si-to-komplikovali-sami-20191007.html?fbclid=IwAR3LdO_D7CxdHm_2UTyhrXiJcNPYeVEOo8JR-UQ8exS23nfDtB3EKMRrN04