HCB Karviná
Tým mužů HC Baník Karviná
pá 22.11.2019 | Ivo Dudek

”Věříme, že nás fanoušci poženou za postupem,” říká Michal Brůna

Před netrpělivě vyhlíženou nedělní odvetou proti Želeničaru 1949 Niš jsme položili několik otázek Michalu Brůnovi.

Před utkáním v Niši jste měli informace o tom, že soupeř má kvalitní a velmi dobře fyzicky disponovaný kádr. Potvrdilo se to?

Opravdu se to potvrdilo. Mají dvě robustní spojky, velmi zkušeného leváka, který si prošel několik zahraničních angažmá a přes dva metry vysokého praváka, který se velmi špatně brání. Také velkého, mohutného pivota, těžko se ho obchází. Na to že má 115 kg, tak při sebemenším kontaktu padá. Doufám, že mu to nebudou rozhodčí baštit.

Přes tyto skutečnosti se Vám podařilo odvést ze Srbska nadějný výsledek. Jak zápas probíhal - byla šance i na vítězství? Plnili jste na palubovce to, co jste si před zápasem naordinovali? 

Do zápasu jsme vkročili dobře, dařilo se nám až do stavu 12:8, kde nám soupeř poprvé odskočil. Ale zvládli jsme tuto těžkou fázi zápasu dobře, a do poločasu jsme to dotáhli na remízu. V brance soupeře je zkušený brankář, bývalý reprezentant, který nám nadělal asi nejvíce problémů. Kdyby mi někdo řekl před zápasem, že prohrajeme o dvě branky, bral bych to. Po zápase to však trochu mrzelo. Na druhou stranu v koncovce jsme prohrávali už o čtyři góly, ale dvěma zásahy v závěru jsme si připravili ne úplně ztracenou pozici pro domácí odvetu.

Do sestavy se vrátil po delší pauze Yuri Gromyko. Byla jeho přítomnost na hře znát?

Yuri nastoupil poprvé od zranění i do útoku. Určitě je to pro nás posíleni hlavně v situacích, kdy chceme hrát 7 na 6. A to budeme chtít na soupeře určitě dnes vytáhnout.

Čeká nás tedy odveta a v ní je o co hrát. Předpokládám, že Vám první zápas ukázal cestu, která by mohla vést k úspěchu. Je to tak?

 Ano nasbírali jsme další informace přímo na hřišti soupeře. Jsem přesvědčený, že střelecké šance budeme mít, tak jako jsme si je vypracovali v Srbsku, jen je musíme lépe proměňovat.

Co je třeba splnit v neděli, abychom postoupili?  Pomůže třeba i plná hala a bouřlivá atmosféra?  Mimochodem jak to po této stránce vypadalo v Srbsku?

V Srbsku je veliká hala, ale atmosféra byla spíše komorní, pokud mohu srovnávat s Karvinou. Moc spoléháme na fanoušky a věříme, že nás bouřlivou atmosférou poženou za vytouženým postupem.