HCB Karviná
Zápasy
st 27.11.2019 |

Postup po velkém dramatu

Zápasové menu

Velké drama se odehrávalo ve čtvrtfinále Českého poháru v Karviné. Kopřivnice přijela sebevědomě a sehrála zde velmi dramatické utkání.

a začátku jsme se ujali vedení 5:2 a zdálo se, že jsme si přenesli formu a pohodu z posledních utkání i do tohoto čtvrtfinále. O branky do sítě Kopřivnice se starali zejména Solák s Chudobou. Za hosty kontroval nejčastěji Hanus. V průběhu první půle jsme měli dost dlouho mírně navrch a hosté pouze stahovali. Poločas byl o tři branky v náš prospěch. 

Druhý poločas ale přinesl opravdu drama. Hostující brankář Chalupa "zavřel" branku a naši hráči na něm velmi často ztroskotávali.  Velmi důležitá pasáž byla mezi 41. a 46. minutou. Měli jsme velký problém se v útoku prosadit a hosté dokázali otočit z 20:17 na 20:21. Od té doby se odehrával na palubovce boj o každý míč. V 54. minutě byl stav 24:25 a hosté měli k postupu blíž. Ale koncovka vyšla přece jen více nám. Zejména již dříve zmiňovaní Chudoba se Solákem brali na sebe odpovědnost a dokázali nepříznivý stav zvrátit. Hosté měli ještě na rukou vyrovnání, když v posledních vteřinách střílel z proskoku osamocený Donoso, ale brankář Petr Mokroš jeho střelu zneškodnil. Mohli jsme tak slavit postup do semifinále ČP, ale je třeba říct, že opravdu po velkém boji.     


Statistiky hráčů


Bohužel statistiky nejsou k dispozici

Statistiky brankářů


Bohužel statistiky nejsou k dispozici

Ohlasy k utkání

Michal Brůna, asistent trenéra HCB Karviná: „Nečekali jsme takové drama, i když víme, že Kopřivnice posílila a má silný mančaft. Vyprofilovala se v solidní tým - zůstaly jí dobré pohyblivé spojky a ještě v létě posílili příchody z ciziny. Dneska nás zlobila i z pivota, když nám dal Hanus snad sedm branek. Také jim pomohl gólman Chalupa. Ale co, takhle se ukazuje velký tým, vyhrát i když se moc nedaří. A my jsme to, i přes absenci formy některých hráčů, zvládli. Zastoupili je ostatní, byly to nervy a postupu si velmi vážíme. Sice dneska přišlo míň lidí, ale aspoň měli zajímavý večer."

Lubomír Veřmiřovský, trenér KH ISMM Kopřivnice: „První poločas nechci úplně hodnotit, ale ten druhý byl z naší strany odehrán velice koncentrovaně, zlepšili jsme obranu, gólman Chalupa skvěle zachytal. V koncovce utkání jsme mohli odskočit na dvě branky a tam by podle mě bylo po zápase. Jenže jsme nedali dvě sedmičky, dva čisté proskoky, neodskočili jsme na dva. Nevím, jestli to bylo naší hloupostí, tlakem, že si kluci nevěřili, že to mohou zrovna v Karviné urvat, je to velká škoda. V semifinále jsme dlouho nebyli, je to po tom průběhu, kdy jsme se vraceli do zápasu, obrovské zklamání.. "

Fotogalerie