HCB Karviná
Tým mužů HC Baník Karviná
st 19.2.2020 | Ivo Dudek

Poslední příprava staršího dorostu.

Příprava starších dorostenců na odvetnou část první ligy je u konce. Už v neděli totiž začíná soutěž a starší dorostenci se na domácí palubovce utkají v 15 hodin s týmem Frýdku Místku. Ten je zatím na třetím místě a tak nás nečeká nic lehkého.

Poslední dva přípravné zápasy jsme sehráli s týmem polského Górnika Zabrze. První se odehrál na naší palubovce a s jeho průběhem mohl být trenér Godál spokojený.  V utkání jsme měli skoro po celou dobu mírně navrch my a soupeř vyrovnal cca 5 sekund před koncem při hře bez brankáře. Konečný výsledek tak byl 28:28.

Odveta v Zabrze byla přesně v opačném gardu. Mírně navrch měli domácí, a zatímco hráčům Zabrze se u nás podařilo v koncovce vyrovnat, tak nám se totéž u nich nepovedlo. Pět minut před koncem jsme snížili na dvě branky, ale v koncovce jsme zbytečnými ztrátami míče a neproměněním příležitostí přišli o lepší výsledek.

„Dnes mohu hráče pochválit pouze za bojovnost. Nepodrželi nás ale gólmani a neproměnili jsme moc tutovek z brankoviště. To ještě musíme zlepšit.“ Komentoval po odvetě trenér Radek Godál.