HCB Karviná
Zápasy
ne 13.10.2019 |

Zápas Zubří - Karviná

Zápasové menu

V neděli 13.10.2019 zajížděli naši mladší i starší dorostenci na palubovku našeho velkého rivala Zubří. Všichni jsme si byli vědomi současné síly těchto družstev, ale přesto jsme věřili, že po bojovném a disciplinovaném výkonu můžeme překvapit. V dřívějších dobách z nás soupeři měli přehnaný strach a my již před začátkem utkání v podstatě vedli 5 : 0. Bohužel v utkání mladších dorostenců to byl pravý opak. Naši hráči nastoupili s velkým respektem a možná i strachem. Nedokázali hrát v patřičné agresivitě a tvrdosti. Hlavně v prvním poločase jsme ukvapeně a nepřesně stříleli. Dělali jsme školácké technické chyby, které soupeř trestal z rychlých útoků. Ty se valily na naši branku a brankáři nevěděli kam dřív skočit. Již v průběhu poločasu se vystřídali všichni tři v brance. Když jsme donutili domácí k postupnému útoku, byli jsme rovnocenným partnerem a v pořadí třetí brankář Újezdský pak střelce soupeře dokonale likvidoval s 38% úspěšností. Bohužel jsme odcházeli v poločase do šaten za stavu 12 : 18 v náš neprospěch. 

V šatně jsme si hlasitě vyříkali ať hráči nemají strach a jdou tvrdě do soupeře, který opravdu hrál dobře, ale šlo s ním hrát. Ukázali jsme si kudy vést postupný útok a kde má soupeř slabiny v obraně. Bohužel jsme i ve druhém poločase pokračovali v nemastném, neslaném výkonu. Soupeř nám odskočil na rozdíl 9 branek. Prostřídali jsme celou lavičku, ale nikdo z hráčů nedokázal ostatní strhnout k větší agresivitě. Dokázali jsme však v určitých momentech, že při dodržení taktiky jak v obraně, tak hlavně v útoku, jsme schopni soupeře potrápit a hlavně si dokázat, že s ním jde hrát! Hrozivé brankové manko jsme pak stáhli na rozdíl 7 branek. Nutno vyzvednout opravdu dobře a hlavně sebevědomě hrající domácí, ale druhý poločas jsme prohráli pouze 14 : 13. Proto jsme přesvědčený, že s tímto soupeřem jde hrát. 

 Nyní nás čekají v neděli 20.10.2019 na domácí palubovce nebezpečné Šťáhlavy, ale jsem přesvědčený, že si kluci hlavně z porážky vezmou ponaučení a toto utkání zvládnou.

Statistiky hráčů


Bohužel statistiky nejsou k dispozici

Statistiky brankářů


Bohužel statistiky nejsou k dispozici