HCB Karviná
Zápasy
ne 29.4.2018 |

Zápas Karviná - Zubří

Zápasové menu
Ve dvacátém kole jsme doma přivítali již mistrovský celek extraligy dorostu HC Zubří ročníku 2017/2018. Jedná se o tým, který po celou sezonu nepoznal hořkost porážky a tudíž velmi těžký soupeř. Vzhledem k tomu, že na dálku bojujeme s Duklou Praha o třetí místo a Pražané překvapivě vyhráli v Novém Veselí, potřebovali jsme nutně bodovat. Chtěli jsme si udržet reálnou šanci na zisk medaile a v posledním kole si to rozdat, ve vzájemném utkání o bronz, v domácím prostředí právě Duklou Praha. V podobě HC Zubří i bez svého nejlepšího hráče Klímy nás však nečekal vůbec lehký soupeř.

Začátek utkání vyšel podle našich představ. Kluci vstoupili do utkání zdravě nabuzeni a odhodláni zvítězit. Kombinační hrou jsme se proti soupeři prosazovali. Z hráčů Zubří nás trápil především z dálky střílející Lefan, ale dobrou obranou a kombinační hrou v útočné fázi jsme si od prvních minut vypracovávali postupný náskok. Tento drobný náskok o dvě až tři branky, který jsme si vypracovali, nám vydržel celý první poločas. Nakonec první poločas vyzněl pro nás v poměru 18:14.

Druhý poločas již v obraně nebyl z naší strany tak kvalitní. Utkání bylo hodně fyzicky náročné a nebyla zde možnost nějakého většího prostřídání, kluci makali na doraz. Vzhledem k tomu, že jsme se však rychlými přechody a kombinačními hou i nadále prosazovali v útočné fázi, nedovolili jsme soupeři ani v jednom případě srovnat skóre. Udržovali jsme si mírné tří až čtyř brankové vedení. Ke konci utkání soupeř zkoušel vysunutou obranu 2 – 4, ale i s tímto obraným prvkem soupeře jsme se vypořádali a utkání dotáhli do vítězného konce. Soupeř v poslední minutě v přesilové hře ještě dvěma slepenými góly snížil na rozdíl jedné branky, ale jednobrankové vítězství jsme si již v poklidu uhlídali.

Statistiky hráčů


Bohužel statistiky nejsou k dispozici

Statistiky brankářů


Bohužel statistiky nejsou k dispozici

Ohlasy k utkání

Radek Godál, trenér HCB: Musím své svěřence pochválit za přístup a odhodlání s jakým odehráli celé utkání. Hráli zodpovědně, disciplinovaně o čemž svědčí jen dva dvouminutové tresty. V útočné fázi si své kombinace pečlivě připravovali a poté po nich úspěšně skórovali. V obraně tam pár chyb bylo, ale po takovém těžkém a důležitém zápase se dají „odpustit“. Samozřejmě se k nim v tréninku vrátíme, aby se v dalších zápasech již neopakovaly. Teď ještě zvládnout “povinné“ utkání v Ostravě a poté se již připravit na zápas sezóny proti Dukle Praha.