HCB Karviná
Zápasy
st 20.2.2019 |

V dohrávce 10. kola jsme vybojovali cenné vítězství na palubovce Dukly

Zápasové menu

I přes to, že se nám příliš nedařilo a tři čtvrtiny utkání jsme dotahovali až pětibrankový náskok Dukly, jsme přece jen vydřeli dva body a návrat na první místo tabulky Strabag Rail Extraligy.

Do utkání jsme nastoupili oslabení o Michala Brůnu a Tymka Piątka , kteří si museli odpykat své disciplinární tresty. A dá se říct, že to bylo v utkání dost poznat. Od začátku měla navrch Dukla a my se, zejména v útoku, dost trápili. V desáté minutě svítil na tabuli stav 7:3 pro domácí. A v 13. dokonce 9:4, když se do naší prázdné svatyně trefil dukelský brankář Petržala. S námi to nevypadalo vůbec dobře. V těchto chvílích se ale projevil charakter našeho týmu. Přesto, že se nám moc nedařilo, jsme zejména velkou bojovností stahovali náskok domácích. Několikrát jsme měli možnost dokonce srovnat, ale to se nám nepodařilo. Vždy nás zradila koncovka. Nicméně do šaten se šlo za stavu 14:13 pro domácí a tím pádem neměl žádný ze soupeřů nic jisté.

Druhý poločas tak trochu kopíroval ten první. Je třeba říct, že se nehrála nějaká krásná házená plná pohledných akcí. Tentokrát to bylo spíš o bojovnosti. Domácí opět trošku utekli, ale tentokrát už to nebylo tak výrazně. V 34. minutě byl stav 17:14 a až do do 50. minuty jsme se snažili dotahovat. Několikrát jsme měli opět ve svých rukou srovnání, ale vždy jsme buď ztroskotali na Petržalovi nebo jsme zakončili nepřesně. Poté zase Dukla utekla na tři branky. Ještě v padesáté minutě byl stav 24:21 pro domácí. Rozhodovalo se tedy, ostatně jak už bývá pravidlem, v poslední desetiminutovce. Během tří minut se nám konečně podařilo srovnat z ruky Nedomy, který se prosadil krásně přesnou ranou o zem.A vzápětí jsme šli poprvé do vedení po pěkné ráně Soláka. Až do konce se pak odehrávala dramatická bitva o každou branku. V poslední minutě srovnával domácí Kastner a my měli v rukou míč a naději na dva body.

A ty se nakonec podařilo vybojovat, když na sebe vzal jedenáct vteřin před sirénou, odpovědnost Matěj Nantl a proměnil těžkou ránu přes dvojblok domácích. Ti už v posledních vteřinách nestačili kontrovat a my se mohli radovat z cenných, vybojovaných dvou bodů a z návratu na první místo tabulky Strabag rail Extraligy.

foto: Ladislav Adámek

Statistiky hráčů


Bohužel statistiky nejsou k dispozici

Statistiky brankářů


Bohužel statistiky nejsou k dispozici

Ohlasy k utkání

Trenér HC Dukla Praha Daniel Čurda: „Gratulace Karviné k vítězství, vyhrála zaslouženě, protože ukázala vetší odvahu a "koule". My jsme měli výborný začátek. Ukázali jsme to dobré z dvojzápasu s Bukureští a dokázali jsme i eliminovat hru Karviné 7 na 6. Bohužel pak jsme úplně vypadli z rytmu a přestali jsme hrát v tlaku všech spojek. To bylo rozhodující. Nedokážu si to vysvětlit, protože na začátku ten tlak byl ode všech spojek. A najednou se ve 20. minutě úplně vytratil. Karviná se vrátila zpět do hry a druhý poločas už byl vabank, vyrovnaný. Ale zase, tak jak jsme přišli o ten náskok, tak jsme přišli o ten závěr, protože znovu chyběl tlak našich ostrých spojek. Báli jsme se vystřelit, Karviná se nebála a jejich hráči to na sebe v závěru vzali a šli do střelecké odpovědnosti. Unesli to, my ne."

Trenér HCB Karviná Marek Michalisko: „Byl to z naší strany emotivní zápas. My jsme věděli, že nás tu dnes čeká těžké utkání. Dukle se na jaře vydařil start, bojovala v pohárech a my jsme byli docela dost oslabení. Chyběli nám nějací hráči ze základu, ale zvládli jsme to. Já musím poděkovat klukům, dva body máme. Samozřejmě víme, že je to před play-off a bude se rozhodovat až tam. Dnes nejde ani o ty dva body, ale jde o sebevědomí hráčů, kteří se dostávali méně na plochu, že hrát se dá s každým a všude."