HCB Karviná
Zápasy
ne 28.4.2019 |

Jsme ve finále!!!

Zápasové menu

V nejkratší možné době jsme po výsledku 3:0 na zápasy postoupili přes Duklu Praha do finále CHANCE play off STRABAG Rail extraligy! Tam nás bude čekat Talent Plzeň a bude se tedy opakovat loňské finále.

I třetí utkání finálové série s Duklou Praha bylo velice podobné těm předešlým. My měli mírně navrch a Dukla mocně stahovala. Hned od začátku bylo poznat, že se hraje o všechno, o postup do finále play off. Oba týmy totiž hrály s maximálním nasazením a obrany byly velmi důrazné. Útoky tak vůbec neměly jednoduché se prosadit. Trenér Michalisko hned od začátku vsadil na hru na dva pivoty a díky tomu jsme se přece jen dostávali do šancí. A to i přesto, že nehrál ústřední mozek útočné hry Michal Brůna. Hostům se zase na začátku dařila hra na pivota Režnického. Byl to právě on, kdo se, spolu se Svitákem, nejvíce na začátku staral o branky Dukly. Poté už jsme našli na hru přes pivota Dukly recept a ten se až do konce neprosadil. 

Před koncem poločasu jsme získali mírný náskok a ten pak hned přestávce ještě navýšili. Ale podobně jako v předešlých utkáních této série Dukla zabrala a dokázala srovnat. Na obou stranách se jiskřilo a osobní souboje rozhodčí často trestali vyloučeními. A tak se dost hrálo za nerovnovážného stavu hráčů na palubovce. Oba týmy si dokonce zahrály i ve čtyřech hráčích. Tyto situace jsme lépe zvládli my a v poslední čtvrtině jsme si vybudovali malý náskok tří branek a ten dotáhli až do konečné sirény. Na tom má určitě zásluhu i Petr Mokroš, který na posledních patnáct minut vystřídal Nema v naší brance. Blýskl se několika povedenými zákroky a i díky nim jsme dotáhli utkání do vítězného konce. Mohli jsme tak spolu s plnou halou slavit postup do finále Strabag Rail Extraligy.

Chtěli bychom Vám všem, našim věrným fanouškům poděkovat za podporu. V takové atmosféře se hráčům skvěle hraje a žene je dopředu. Ještě jednou dík!


Statistiky hráčů


Bohužel statistiky nejsou k dispozici

Statistiky brankářů


Bohužel statistiky nejsou k dispozici

Ohlasy k utkání

Marek Michalisko, trenér HCB Karviná: „Opět velmi těžký zápas. Dukla znovu potvrdila, že má velmi dobrý mančaft. Nehraje se proti ní lehce. Sice jsme letos s ní pokaždé vyhráli, ale každé toto vítězství nás stálo moc sil. Další věc je, že letos to byl už náš sedmý vzájemný zápas a to už nemáte co vymýšlet, známe se dokonale. Takže je to o morálu a viděli jste sami, že Dukla odehrála skvělý zápas. Teď už se můžeme chystat na Plzeň. Zítra ještě budou mít kluci volno, ale pak to začne.“

Daniel Čurda, trenér HC Dukla Praha: „Karviná je zkušenější. Ona si vypracuje šance a ty promění. A při hře sedm na šest si je vypracují v podstatě v každém útoku. My si je sice vypracujeme také, ale když jsme v nich, tak neproměníme a tím se dostáváme pod tlak. Dnes jsme v obraně získali asi pět míčů a dali jen jednou do prázdné branky. A to jsou v zápase, kdy to je mínus tři branky, rozhodující. Jsem spokojený s naší hrou. Myslím, že sportovní výkony byly v posledních dvou zápasech vyrovnané, ale nejsem spokojen s tím, že jsme ani jeden zápas nevyhráli. Takže zasloužený postup Karviné.“

Fotogalerie