HCB Karviná
Zápasy
ne 22.9.2019 |

Zvládli jsme derby s Kopřivnicí

Zápasové menu

Poprvé v nové sezoně před vlastními fanoušky a hned zajímavý zápas. Naše házenkáře čekal v neděli derby zápas proti posílené Kopřivnici, kterou vede z pozice trenéra i šéfa klubu náš bývalý hráč Luboš Veřmiřovský.​

Přivezl k nám dvě zahraniční posily, Chilana Donosa a Portorikánce Beníteze. S oběma jsme měli v první půli nedělního utkání velký problém. Především Donoso střílel ze spojky velmi přesně.

„Jak z prostoru pivota, tak ze spojky nám oba dali v první půli deset gólů. Ve druhé jsme se už na ně zaměřili více a už se tolik neprosazovali,“ hodnotil trenér Marek Michalisko.

První část byla víceméně vyrovnaná. Hosty držel právě Donoso, nás zase Monczka se Solákem.

Po změně stran jsme už zpevnili obranu a vybudovali si tříbrankový náskok, který narostl na dvojnásobek. Chytil se Nemo v bráně, rozehrály se spojky. Vedli jsme už o šest gólů, Kopřivnice v závěru korigovala.

„V dřívějších dobách byly vzájemné souboje vyhecované, zdá se, že se ta doba zase vrací. Je to dobře pro fanoušky, kteří mají tak vypjaté zápasy rádi. Dneska to byl zase velký boj a zápas na krev. Ten start do soutěže máme ostrý,“ mínil Marek Michalisko.

Lubomír Veřmiřovský uznal, že do Karviné se pro body nejezdí. „Můžete sem tam překvapit, jako se nám to povedlo loni, ale Baník má tým evropského formátu. Dneska jsme mu umožnili jít do vedení na startu druhé půle, kdy jsme vyrobili nesmyslné chyby. Nezvládli jsme to takticky,“ viděl zápas.

rajská derby jsou tak po neděli naše, zvládli jsme jak to ve Frýdku-Místku, tak to s Kopřivnicí a v sobotu pojedeme k dalšímu zajímavému zápasu a svým způsobem také k derby do Zubří, kterému se vrátili odchovanci Jurka, Řezníček, Mičkal a Říha. Budeme tak čelit velké výzvě!

foto: Daniel Hojník

Statistiky hráčů


Bohužel statistiky nejsou k dispozici

Statistiky brankářů


Bohužel statistiky nejsou k dispozici