HCB Karviná
Zápasy
ne 2.2.2020 |

Na zápas v Brně musíme co nejdříve zapomenout!

Zápasové menu

​Extraligový start roku 2020 nám hrubě nevyšel. K utkání 16. kola jsme jeli do Brna na palubovku SKKP. Předzápasové prognózy nás jednoznačně pasovaly do role favorita. Domácí jsou totiž momentálně na desáté příčce tabulky a vedou boj o to, aby se vůbec dostali do play off.​

Nicméně na palubovce vůbec tento tabulkový rozdíl vůbec nebyl vidět. A je třeba říct, že to nebylo skvělým výkonem domácích – to spíše my jsme zaostali za svými možnostmi. Nasazení v obraně a ani hra v útočné fázi, vůbec nekorespondovaly s našim výkonem ve středečním utkání proti Dukle Praha. První naši branku dával Chudoba až v šesté minutě. To snižoval na 3:1 v náš neprospěch. A ani další vývoj zápasu nebyl zrovna podle našich představ. Domácí se dokázali vcelku jednoduše dostávat do šancí a ty proměňovali. My to měli bohužel jinak. I když nejde říct, že bychom se do šancí nedostávali. Nicméně když už se tak stalo, tak jsme je často zahodili a to včetně čtyř neproměněných sedmimetrových hodů.  Poločasový rozdíl ve skóre byl pět branek a to v házené přece jen není vůbec rozhodující. A tak určitě, jak přítomní fanoušci, kteří přijeli zápas sledovat do haly, tak ti kdo sledovali vše u svých počítačů věřili, že je ještě v silách hráčů tento zápas zvládnout.

Bohužel nestalo se tak. Ani nástup do druhé půle nepřinesl zlepšení. Spíše naopak.  Monczka sice hned v 31. minutě snížil, ale poté se naši střelci na dlouhých deset minut odmlčeli. Ve 41. minutě snižoval Solák na 17:11. To už bylo, přes veškerou další snahu, těžké se zápasem něco udělat. Na menší než pětibrankový rozdíl jsme se dostali až v samotném závěru. Vykřesali jsme přece jen malou jiskřičku naděje. V 58. minutě jsme snížili na 25:22 a vzápětí jsme získali míč a mohli jít na rozdíl dvou branek. Bohužel nepříliš přesnou přihrávku od Monczky nezpracoval na křídla Plaček a naděje definitivně zhasla.

Nezbývá než pogratulovat domácím k překvapivému zisku dvou bodů a před dalšími zápasy zapomenout na nepodařený výkon. Za týden nás čeká první utkání s Madeirou v poháru EHF a s takovým výkonem bychom šanci na slušný výsledek neměli.       

V zápase jsme představili nového hráče, talentovaného věkem ještě dorostence Jakuba Flajsara z Prostějova, který naposledy hrával v Novém Veselí. „Podepsali jsme ho dlouhodobě, dříme v něm velký talent,“ poznamenal Marek Michalisko

foto: Vojtěch Cigl

Statistiky hráčů


Bohužel statistiky nejsou k dispozici

Statistiky brankářů


Bohužel statistiky nejsou k dispozici

Ohlasy k utkání

Marek Michalisko, trenér HCB Karviná: Marek Michalisko, trenér HCB Karviná: Z naší strany určitě nedošlo k nějakému podcenění. Možná to tak mohlo vypadat, ale bylo to jinak. My jsme upozorňovali hráče, že nás čeká těžký zápas. Týmy, které hrají o postup do play off, mají už jen únor na to, aby nahnaly nějaké body, A to se vlastně potvrdilo i v dalších zápasech. Je ale fakt, že jsme nehráli vůbec dobře. Vybrali jsme si ten tzv. zápas blbec, ve kterém na co sáhnete, to se nepovede. Jak v obraně tak útoku. Na hony se to lišilo od našeho výkonu s Duklou v ČP a také od posledních přípravných zápasů. Možná to naštěstí přišlo teď a nepřijde to v play off. Věřím, že i kdybychom proti Brnu nastoupili znovu dnes, byl by to úplně jiný zápas a nedopadlo to takto špatně.

Ivo Vávra, trenér SKKP Handball Brno: „Samozřejmě jsem rád za získané body, to nepopírám. My jsme se na Karvinou připravovali celý měsíc. Každé cvičení, které jsme v tréninku dělali, bylo směřované ke hře s Karvinou, protože po absolutním výpadku ve Frýdku-Místku jsme ty body chtěli získat. Jsem i trochu překvapený, jak tady Karviná zahrála špatně. Nevím, jestli to hráči Karviné podcenili, ale každopádně to jsou zkušení borci. Možná jim přišel ten špatný zápas, což se občas stává. Nám zachytal dobře Pšenica. Také nám pomohla velmi dobrá střelecká úspěšnost."