HCB Karviná
Zápasy
st 5.2.2020 |

Povinné dva body zůstaly doma

Zápasové menu

Po víkendové ztrátě, kdy jsme nechali body v Brně, jsme přivítali další brněnský tým - Maloměřice. A další překvapení jsme nemohli připustit.

Předehrávka sedmnáctého kola Strabag Rail extraligy se odehrávala podle papírových předpokladů. Hosté, posilněni ziskem prvních bodů v šestnáctém kole, ve kterém porazili Frýdek Místek, nemohli dnes na nějaký další bodový zisk uvažovat. Domácí se totiž záhy ujali vedení a nepřipustili nějaké komplikace. V devatenácté minutě jsme vedli už 10:3 a kráčeli za vítězstvím. Brankář hostů Koňařík, který podal o víkendu výborný výkon a stal se hráčem kola, neměl dnes svůj den a byl záhy střídaný.

Ani druhý poločas nepřinesl žádnou změnu, domácí navyšovali náskok a ani, když vystřídali a pustili do hry hráče z lavičky, se obraz hry nezměnil. Karviná tak potvrdila svou roli favorita, nepřipustila překvapení a v předehrávce získala povinné dva body. Pozitivem dnešního utkání bylo to, že se po zranění vrací Vašek Franc. Ten dostává šance i v útoku, což je jen dobře, protože je naopak na marodce Honza Užek. Vašek si tak dnes mohl připsat první dvě trefy v našem dresu.

Nyní už má celý tým určitě v hlavách nedělní zápas Chalenge Cupu, který se bude hrát na Madeiře. Držme jim společně palce, ať přivezou co nejlepší výsledek před odvetou, která se bude hrát v neděli 16.2.2020.  


Statistiky hráčů


Bohužel statistiky nejsou k dispozici

Statistiky brankářů


Bohužel statistiky nejsou k dispozici

Ohlasy k utkání

Vít Musil, trenér SHC Maloměřice Brno: „Jsme nohama na zemi a víme, jaký je mezi našimi kádry rozdíl. Že jsme vyhráli nad Frýdkem-Místkem, nehrálo dnes žádnou roli. Nastoupili jsme proti jednomu z nejúspěšnějších klubů u nás, se spoustou zkušených hráčů. Projevil se obrovský rozdíl v silové připravenosti, v rychlosti přechodu do útoku. My jsme sem jeli odehrát ligový zápas a odzkoušet si to, co sami potřebujeme v konfrontaci s vyspělým soupeřem. Aby prostě hráči nabrali zkušenosti v těžkých zápasech. Chtěl jsem hlavně, aby to kluci odbojovali po celou dobu, a to vyšlo."

Marek Michalisko, trenér HCB Karviná: „Zápas nám posloužil k rehabilitaci za Brno, ale hlavně jsme si chtěli vyzkoušet nějaké věci před nedělí, kdy se utkáme s Madeirou. Vyzkoušeli jsme si obrany 1-5 a 0-6, protočili se tam všichni kluci. Jsem rád, že se vrací Franc, i když pořád je tam otazník nad jeho zdravotním stavem. Do neděle se dají dohromady i Brůna s Marjanovičem, kteří dnes odpočívali."

Václav Franc, pivot HCB Karviná: „Chtěli jsme dnes vstoupit do zápasu na sto dvacet procent a ukázat soupeři, že si jdeme pro dva body. A to se nám povedlo, myslím, že od začátku jsme měli zápas pod kontrolou. I když Maloměřice o víkendu poprvé vyhrály, tak jsme chtěli ukázat, že u nás nebudou mít nárok. Jsem rád, že po třech měsících, kdy jsem byl mimo, se vracím do hry a při zranění Honzy Užeka se dostanu i do útoku.“

Fotogalerie