HCB Karviná
Zápasy
ne 5.4.2009 |

Zápas Hranice - Lovosice

Zápasové menu
Rozhodující zápas se vším, co k takové podívané patří, viděli diváci v Hranicích. Výborné zásahy brankářů i krásné branky, boj o každý míč, i nezbytnou nervozitu, to vše přineslo dramatické třetí utkání, které rozhodlo o posledním postupujícím do semifinále ZUBR Extraligy.

Lovosice od začátku zápasu vedly, oproti poslednímu utkání v Hranicích se jim vydařil vstup a v 6.minutě se ujaly vedení 4:2. Na větší rozdíl se jim ale uskočit nepodařilo, když se o výraznější vedení připravily technickou chybou nebo zbrklou střelou. Na obou týmech byla vidět nervozita, která hráčům částečně svazovala ruce. Chyby ale nahradila bojovnost obou celků, která rezultovala ve vyrovnaný stav po prvním poločase.

Druhý poločas byl neméně napínavý, Lovosice i nadále pokračovaly v osobní obraně Stržínka. Brecka, který v prvním půli obdržel dva dvouminutové tresty, při ní nahradil Roman Jelínek. Lovosicím paradoxně vyšla hra v oslabení, když ve 43.minutě Hranicím utekly na rozdíl čtyř branek 22:18. Podařilo se jim „přežít“ dlouhé oslabení, když Havlovec dostal 2 2 minuty. Hranice, hnané domácím publikem, zabojovaly a v 54.minutě stáhli na jednobrankový rozdíl 23:24. Konec zápasu ale patřil navrátilci do lovosické sestavy Milerovi, který z posledních pěti branek hostů vstřelil čtyři a pomohl svému celku k postupu do semifinále.

Statistiky hráčů


Bohužel statistiky nejsou k dispozici

Statistiky brankářů


Bohužel statistiky nejsou k dispozici

Ohlasy k utkání

Komentář trenéra Vojtěcha Srby (Lovosice): „Pokud bych to hodnotil z pohledu celé sezóny, tak je pro nás po průběhu základní části postup do semifinále velkým úspěchem. Zápas byl hodně nervózní, na obou stranách bylo k vidění hodně chyb. Opět jsme měli lepšího brankáře, když Kylíšek podal výborný výkon. K němu se dnes v poli přidal neomylný Vaněk. Všichni hráči hráli na doraz, jak by to v takových zápasech taky mělo být.“