HCB Karviná
Zápasy
so 29.8.2009 |

Zápas Karviná - Dvůr K.n.L.

Zápasové menu
Hned od začátku bylo jasné, jak se bude úvodní utkání Zubr extraligy vyvíjet. Baník vedl 3:0, 4:1, 9:4 a neustále svůj náskok navyšoval. Střelecky se dařilo Šulcovi s Petrovským, ostré spojky Baníku pak ve druhé části ještě o gól předběhl pivot Požárek. Standardně výborně zachytal gólman Mrkva. „Ten byl pro nás velkou překážkou,“ přitakal asistent trenéra na lavičce hostů Karel Hracha, sám bývalý výborný hráč karvinského Baníku.

„Mohu domácím jen pogratulovat k zaslouženému vítězství. Předpokládali jsme, že nás Baník dostane od začátku pod tlak, ale osobně jsem to čekal ještě horší,“ pousmál se hlavní trenér Dvora Petr Šulc. „Slabinu v našem herním projevu bych viděl ve hře jeden na jednoho, kde jsme byli poměrně často vylučovaní, ale kvalita stála na domácí straně. Trošku jsme s tím počítali. V útoku jsme navíc byli nuceni poněkud improvizovat, protože jsme se museli obejít bez dvou hráčů základní sestavy,“ dodal.

Baníkovci tedy start do soutěže zvládli, když i ve druhé části přidávali do sítě soupeře jeden hezčí gól za druhým a k tomu bezchybně proměňovali sedmičky. Na druhou stranu se nevyvarovali nepřesností, což je ale na začátku sezony obvyklý jev většiny mužstev. Důležité je ovšem zmínit, že Dvůr Králové se prezentoval otevřenou, útočně laděnou házenou, která domácím plně vyhovovala. I proto si domů odvezl gólový nášup.

Nakolik byla tato skutečnost ovlivněna tím, že se hrálo proti mistrovi, tudíž neměl nováček co ztratit a bude se Dvůr prezentovat takto odvážným výkonem i v dalších utkáních? Na to odpověděl trenér hostů Petr Šulc. „Dnes jsme mohli hrát hodně uvolněně a proto jsme díky tomu viděli rychlou, pohyblivou házenou. Budeme rádi, když budeme produkovat líbivou hru, ale samozřejmě i my budeme chtít vycházet především z obrany. Tohle byla svým způsobem výjimka,“ připustil kouč loňského vítěze I. ligy.

Karviná získala proti Dvoru Králové další zápasovou zkušenost, která se bude hodit před blížícím se pohárovým duelem s lucemburským Dudelange. „Každý zápas vám dá více než pouhý trénink. Možnost sehrát dvě utkání před pohárem bereme jako užitečnou,“ konstatoval nový trenér na karvinské lavičce Jozef Hanták.

Ten viděl utkání následovně: „Jsme teprve na začátku tvorby nového mančaftu. Proto jsem spokojen s výsledkem, už méně pak s počtem technických chyb. Také přechod do útoku nebyl tak dynamický. Ale zase jsme si vyzkoušeli určité herní varianty a taktické prvky, které budeme moci použít v dalších zápasech, což je pozitivum.“

A kdy bude on sám moci použít svého syna Jozefa, který je jednou z pěti nových posil týmu? „Jožko už tři týdny trénuje s mužstvem a dělá bez úlev všechny věci jako zbytek týmu. Jsme optimisté, ale hlavní slovo bude mít při jeho návratu na palubovku doktor. Domníváme se však, že v průběhu září se dostane do hry,“ řekl Hanták.

Dalším marodem je Radek Kružík. „U něj je situace složitější, Radek rehabilituje. U obou nechceme nic uspěchat, prvořadé pro nás je, aby se úplně doléčili. Samozřejmě s jejich příchodem a s avizovaným návratem Ondry Zdráhaly nám vzroste údernost spojek, což považuji za povzbuzující skutečnost,“ upozornil současný lodivod karvinské posádky.

Statistiky hráčů


Bohužel statistiky nejsou k dispozici

Statistiky brankářů


Bohužel statistiky nejsou k dispozici