HCB Karviná
Zápasy
st 19.9.2001 |

Zápas Karviná - Frýdek Místek

Zápasové menu
V předehrávce 7. kola Handball International League na sebe narazili finalisté posledních dvou ročníků a opět byl úspěšnější hráči mistrovské Karviné. Hned na začátku sezony vytáhla obě mužstva ze svého umění to nejlepší a předváděla výbornou házenou. V bouřlivé atmosféře ne zcela plného hlediště si hráči nedopřáli chvilku odpočinku, hrálo se v neobvyklém tempu, které pochopitelně přinášelo i některé chyby. Hosté však ukázali, že v plné síle mohou být letos Karviné vážnými konkurenty!

Frýdek-Místek zvolil fyzicky náročnou agresivní a pohyblivou obranu, domácí se s tím zpočátku těžko srovnávali. Na brankáře Meluše z křídla nejprve hledal recept Laclavik, na druhé straně technicky vybavená dvojice Kovář-Berka připravovala střelecké parkety pro Vala. Domácí se začali prosazovat především z postu pivota, na brankovišti prodával skvělou formu ze začátku sezony Titkov. Karviná srovnala po čtvrthodině krok a dál se hrála vyrovnaná partie.

Na začátku druhé půle se zdálo, že domácí zlomí odpor hostů, rozchytal se Slabý a protiútoky zakončoval bezchybně Vašek. Jenže hosté se ani tříbrankového manka nezalekli a znovu se vzchopili. V závěru se však karvinští hráči skvěle koncentrovali a v závěrečných minutách výhru pojistil několika zákroky Galia.

Statistiky hráčů


Bohužel statistiky nejsou k dispozici

Statistiky brankářů


Bohužel statistiky nejsou k dispozici

Ohlasy k utkání

Ivan Hargaš: "Kdybychom v lize hráli víc takových zápasů, tak můžeme něco znamenat i v Evropě. Šokoval mě Andrej, ani jsem nevěděl, čeho všeho je v útoku schopný."

Rastislav Trtík: "Byla to pěkná a moderní házená, ale počítal jsem minimálně s bodem, takže jsem zklamaný, škoda několika krátkých úseků nedisciplinovanosti."