HCB Karviná
Zápasy
st 19.9.2018 |

Zápas Jičín - Dukla Praha

Zápasové menu

Do televizního zápasu domácí nevstoupili příliš šťastně. Hned v úvodu zápasu se Tomáš Petržala blýskl svými zákroky, zavřel bránu a nedovolil tak jičínským skórovat. Naopak hráči pražské Dukly si vybojovali dva sedmimetrové hody, které s přehledem proměnili a Jičínští tak od začátku museli dohánět ztrátu. To je stálo spoustu sil, které jim chyběly v závěru zápasu. Druhý poločas byl velmi vyrovnaný, domácí tým svým výkonem podržel brankář Machalický, který dal jičínským házenkářům šanci na vyrovnání. V dramatickém závěru byli šťastnější hráči pražské Dukly, kteří si z Jičína odvážejí dva extraligové body.

Statistiky hráčů


Bohužel statistiky nejsou k dispozici

Statistiky brankářů


Bohužel statistiky nejsou k dispozici

Ohlasy k utkání

Petr Mašát, trenér HBC Jičín: “První poločas jsme odehráli v postupném útoku hodně pasivěně, bez pohybu, bez tlaku do obrany,. Hra nám spadla do individálních akcí, ze kterých jsme se příliš neprosazovali. Jsem zklamaný z našich technických chyb, kluci se mi zdáli zakřiknutí. Na druhou stranu je musím pochválit za druhý poločas, kdy se dokázali vrátit zpět do zápasu, ukázala se jejich vůle a bojovnost. Samozřejmě i díky gólmanům, kteří nás podrželi a dali nám šanci se na Duklu dotáhnout, což nás stálo síly. Naše koncovky byly dnes špatné, mohli jsme je dohrát do lepší situace a nebo je lépe zvážit, abychom alespoň na ten bod dosáhli. Myslím si, že i kdyby se dnes hrálo do půlnoci, tak by přesto Dukla byla o ten krok před námi. Gratuluji Dukle ke spravedlivé výhře.”

Jiří Dolejší, spojka HBC Jičín: “Zápas se lámal už v prvním poločase, kde jsme dali pouze 9 gólů, což je málo na domácí utkání. Obrana celkem fungovala, ale v útoku jsme se hodně trápili, zejména proměňováním šancí, měli jsme spoustu technických chyb. Pořád jsme Duklu doháněli a byli jsme o ten krok pozadu, a to nás opravdu stálo spoustu sil.”

Daniel Čurda, trenér Dukla Praha: “Pro nás důležité vybojované vítežství. Základ jsme položili hned v prvním poločase, kdy jsme se ujali tříbrankového vedení a dokázali si sami v hlavě, že jsme schopní tady vyhrát. Hodně nám pomohl návrat David Šůstka, díky kterému jsme mohli zátěž přesunout na více spojek, byli jsme schopní točit i zadní obránce, jinak bychom to asi těžko udýchali. Zápas byl hodně silově náročný, obě strany se snažili praktikovat silovou obranu. S tím jsme počítali, že Jičín takto bude hrát. Zápas byl z naší strany ke konci hraný vabank, pro nás se šťastným koncem, ke kterému nás dovedlo to, že jsme neustále vedli a Jičín se na nás musel dotahovat. To je samozřejmě stálo hodně sil a dostalo je to pod tlak.”

Matěj Klíma, spojka Dukla Praha: “Dnes to byl zápas obran, protože jsme zaznamenali pouze 45 gólů a myslím si, že to pramenilo zejména z toho, že jsme neproměňovali šance, ačkoliv jsme si je vytvořili. Dnes naše druhá vlna nebyla tolik efektivní jako proti zápase v Lovosicích, kdy jsme prakticky skórovali jen z rychlých útoků. Naopak si myslím, že se zvedla obrana, kde nám vycházela hra 1-5 a 0-6, s čímž jsem spokojen. V útoku je potřeba se ještě trochu sehrát, abychom si s klukama více rozuměli, ale máme dva body, a to je to nejdůležitější.”