HCB Karviná
Zápasy
st 16.1.2019 |

Fínále Českého poháru jsme začali výhrou

Zápasové menu

Velmi dobře jsme vykročili do finálového souboje s Duklou Praha. Vyhráli jsme totiž na její palubovce o tři branky a vytvořili jsme si tak velmi dobrou pozici před odvetou, která se koná v úterý 22.1.2019 u nás v Karviné.

Utkání, které se vyjímečně hrálo v hale v Kutné Hoře, kde měla Dukla azyl, začalo z obou stran velmi zostra. Obrany hrály pozorně a dá se říct, že dost tvrdě - na hranici rizika faulů. Tomu odpovídal vývoj skóre. Prvních patnáct minut bylo totiž velmi vyrovnaných. Domácí se prosazovali spíše z prostoru pivota, kde přesně zakončoval Reichl a na naší straně se o branky staral nejvíce Chudoba. V šestnácté minutě se domácí ujali vedení o dvě branky (7:5), když Patzel proměnil sedmičku. To ale bylo naposledy co Dukla vedla. Během tří minut jsme skóre otočili na 7:8 a od té doby uř Dukla nevedla ani jednou. Pouze se ji podařilo nakrátko vyrovnat.

Na začátku druhého poločasu jsme zvýšili vedení na rozdíl pěti branek a vypadalo to, že si tvoříme rozhodující náskok. To by ale proti nám nesměla stát Dukla. Její hráči nic nezabalili a brzy se dostali zpět do kontaktu. Vždy když jsme je měli tzv. na lopatě, tak jsme nedokázali proměnit nějakou tutovku nebo jsme ztratili míč v útoku a dukelští nás potrestali jednoduchým gólem do prázdné branky. Takže druhý poločas probíhal v nějakých vlnách - získali jsme náskok o čtyři branky a vzápětí se domácí dotáhli zpátky. Nicméně pořád jsme to byli my, kdo měl navrch a utkání nakonec skončilo našim tříbrankovýmm vítězstvím.

To nám dává velmi slušné naděje do odvety. Přijďte nás v úterý 22. ledna povzbudit a pomoct nám k zisku trofeje Českého poháru.

Statistiky hráčů


Bohužel statistiky nejsou k dispozici

Statistiky brankářů


Bohužel statistiky nejsou k dispozici

Ohlasy k utkání

Marek Michalisko, trenér HCB Karviná: Finále jsme začali vítězstvím a tak jsem samozřejmě spokojený. Je dobře, že se nám podařilo vyhrát i přesto, že jsme dělali dost chyb v útoku a mnohdy to tak Dukle ulehčovali. Vytvořili jsme si náskok pro odvetu a šance na zisk poháru tak vzrostla.

Dominik Solák, hráč HCB Karviná: „Klíčem bylo vydržet prvních patnáct, dvacet minut, kdy na nás vyvinula Dukla velký tlak. Museli jsme se soustředit na svou hru a nenechat se zlomit. Nebylo to bez nervů. Mohli jsme odskočit na pět šest gólů, rozhodnout, ale nezvládli jsme to. Dukla se znovu dotáhla. Byl to těžký zápas. Doma budeme začínat za stavu 0:0. Budeme chtít doma opět vyhrát a nespoléhat na to že jsme dnes vyhráli o tři branky.“

Vít Reichl, hráč HC Dukla Praha: „Na Karvinou jsme se připravovali, hlavně na hru sedm na šest. Ale nestačilo to. V odvetě prostě musíme vyhrát o čtyři a bude to. Myslím, že jsme nepředvedli špatný výkon. Pokud v tom budeme pokračovat, odstraníme nějaké technické chyby, můžeme zvítězit. Výhra v Českém poháru by byla určitě vzpruhou do dalších extraligových bojů.“