HCB Karviná
Zápasy
st 29.1.2020 |

Po sedmičkové ruletě postoupila Dukla

Zápasové menu

Velké drama nakonec, po sedmičkovém rozstřelu, vyznělo lépe pro hosty a ti tak postoupili do finále Českého poháru. To budou hrát s Novým Veselím, které už dříve vyřadilo Talent Plzeň.

Drama jako hrom se odehrálo v semifinále Českého poháru na naší palubovce. Souboj dvou soupeřů, ve kterém se dá vždy očekávat napínavý a dramatický duel, to potvrdil i tentokrát. Začátek byl spíše opatrný, jakoby nikdo nechtěl nabídnout soupeři moc šancí. Útoky to neměly lehké, obrany totiž hrály velmi pozorně a s patřičnou tvrdostí. Branky tak přibývaly pomalu. Nicméně v druhé polovině prvního poločasu si domácí vytvořili náskok čtyř branek (11:7). Dukla reagovala oddechovým časem a podařilo se ji korigovat. Po sérii neproměněných šancí domácích bylo v poločase srovnáno.

Druhá půle nabídla vyrovnaný boj o každou branku. Drama gradovalo v poslední pětiminutovce. Hosté do ní šli s náskokem dvou branek, ale naši hráči dokázali kontrovat, srovnali a v poslední minutě jsme šli dokonce, po brance Soláka, do vedení. Dukla reagovala time - outem a pár sekund před koncem srovnala po dohrané kombinaci, kdy do hry naskočil z lavičky jako sedmý hráč Gřištšuk. Přesto, že při time outu v koncovce právě na tuto variantu trenér hráče upozornil, nedokázali jsme jí, po chybě v obraně, ubránit. 

Závěrečnou sedmičkovou loterii zvládla lépe Dukla a postoupila tak do finále, ve kterém se utká s Novým Veselím.


Statistiky hráčů


Bohužel statistiky nejsou k dispozici

Statistiky brankářů


Bohužel statistiky nejsou k dispozici

Ohlasy k utkání

Daniel Čurda, trenér Dukly Praha: „Drama se šťastným koncem pro nás. Sedmičky jsou totiž vždy loterie. Ale odehráli jsme tady výborný zápas, Karviná taky, ale já chci poděkovat klukům, že mě podrželi a zvládli to i přesto, že jsem dostal dvojku. Neudržel jsem nervy na uzdě a to se nesmí stávat. Jsem nesmírně šťastný, že jsme dokázali zlomit to, že jsme s Karvinou prohrávali o gól o dva a dnes to dopadlo jinak."

Marek Michalisko, trenér HCB Karviná: „Velká škoda, chtěli jsme postoupit. Ale musím pogratulovat Dukle, odehrála tady výborný zápas. Víme, že Dukla hraje výborně, má dobrý tým a to se potvrdilo. Nám trochu utekl závěr první půle, kdy jsme byli plus tři a nedali jsme něco v přesilovce, čímž se Dukla dotáhla. Ale být plus tři v házené nic neznamená, zvlášť proti tak kvalitnímu soupeři. Ale asi je to nakoplo. Věřím ale, že nám dnešní zápas pomůže do prvních zápasů extraligy."

Marek Monczka, spojka HCB Karviná: „Mrzí mě to, že přesto, že se mi osobně dařilo, tak se nám nepodařilo postoupit. Po vyrovnaném průběhu se nám v koncovce povedlo otočit výsledek z mínus dva a v poslední minutě jsme vedli, ale pak nás taktická chyba v obraně stála vítězství. Věděli jsme, že Dukla zahraje ten signál, řekli jsme si to, a přesto jsme vlastní chybou nedokázali ten útok ubránit. Postup jsme si tak prohráli sami. Sedmičky už jsou spíše o štěstí.“

Fotogalerie