HCB Karviná
Zápasy
so 5.12.2020 |

Zápas Frýdek Místek - Lovosice

Zápasové menu

Úvod střetnutí vyšel lépe domácímu celku, který se rychle ujal vedení 5:1. Ve 12. minutě vedl Frýdek-Místek 7:2 a hosté z Lovosic si vzali první oddechový čas. Ten však domácí nepřibrzdil. Velice dobře bránili a v útoku přidali další branky Chudoba, Choleva a Strack. Ovšem deset minut před koncem prvního poločasu se rozstřílel Maxmilian Jonsson, který domácím nasázel devět gólů za sebou. Pět minut před koncem první půle Frýdek-Místek vedl ještě o pět branek 13:8, ale po prvních třiceti minutách už vedl je o jediný gól, na ukazateli svítilo skóre 15:14. Po změně stran vytáhli Frýdecko-Místečtí osobní obranu na Maxmiliana Jonssona. Přesto se Lovosice ve 35. minutě dostaly poprvé do vedení, a sice 17:16. Následně si však Frýdek-Místek vzal vedení zpět a odskočil na tříbrankový rozdíl, ve 40. minutě vedl 21:18. O dvě minuty později vedli domácí ještě 22:19, ale pak se prosadily Lovosice čtyřikrát za sebou a zvrátily skóre na 23:22 ve svůj prospěch. V posledních deseti minutách využily toho, že se dostaly na koně a zlomený domácí tým nakonec přehrály rozdílem tří branek 30:27 a oplatily tak Frýdku-Místku porážku z prvního vzájemného střetnutí, které tehdy Frýdek vyhrál gólem z poslední sekundy utkání. Lovosice si tak polepšily na 11 bodů. Frýdek-Místek má na kontě o dva body méně.

„Jsme velice zklamaní, protože jsme chtěli vyhrát. I když jsme věděli, že Lovosice mají velice kvalitní kádr. Navíc dobrou formu, protože vyhrály v Kopřivnici a ve Veselí. O to více si ceníme výhry, které jsme dosáhli na jejich půdě. Každopádně v prvních patnácti minutách se nám dařilo hrát to, co jsme si řekli. Výborně jsme bránili, fungoval nám útok. Dokázali jsme střežit Jonssona, na kterého jsme se připravovali. Už v prvním zápase v Lovosicích nám dal dvanáct branek. Od patnácté minuty pak nevím, co se stalo, ale nemůže se stát, aby nám jeden hrát dal devět branek za sebou. Ve druhé půli jsme ho zkusili bránit více polo osobně, čímž jsme riskovali, že dáme více prostoru Jiřímu Motlovi, kterého jsme v prvním poločase dobře bránili. Bohužel jsme nepokryli jiné hráče, a to se nám vymstilo,“ hodnotil Daniel Valo, trenér Pepino SKP Frýdek-Místek.

Jan Landa, trenér HK FCC Město Lovosice je spokojený s tím, že Lovosice po letech drží venkovní vítěznou šňůru. „Dneska to bylo psychicky velice náročné pro Daniela Vala, protože naši hráči dokázali kluky z Frýdku hodně nalomit, když stáhli jejich náskok, který si vypracovali v prvním poločase. Přesně to samé v opačném gardu se stalo v prvním vzájemném střetnutí v Lovosicích. Dá se říct, že jsme vstali z mrtvých jen díky tomu, že se individuálně prosazoval Jonsson. Ostatní hráči hráli druhé housle. O přestávce jsme kluky upozorňovali na to, že je to obrovský vabank spoléhat jenom na něj, protože když se mu přestane dařit, dostaneme se do lapálii, tak jak jsme se trápili v prvním poločase. Kluci si to vzali k srdci, začali hrát více kombinačně, spolu, začali jsme více využívat Jirku Motla. Ten pak dával góly místo Jonssona, kterého Frýdek bránil osobně. Začali jsme také lépe bránit, chytl se i brankář, začala žít střídačka,“ doplnil Landa.

Statistiky hráčů


Bohužel statistiky nejsou k dispozici

Statistiky brankářů


Bohužel statistiky nejsou k dispozici