HCB Karviná
Zápasy
čt 11.11.2021 | Redakce

Vyhráli jsme v Zubří a postupujeme do čtvrtfinále ČP!

Zápasové menu

V osmifinále Českého poháru jsme měli těžký los. V repríze nedávného ligového utkání jsme se totiž utkali s domácími zubřany. A stejně jako v utkání pátého kola extraligy jsme vyhráli díky lepší koncovce o tři branky. Ve čtvrtfinále se utkáme s pražskou Duklou na její palubovce.

Začátek utkání patřil našim hráčům. Během patnácti minut jsme se ujali vedení o pět branek. V sedmnácté minutě zvyšoval „Solo“ na 5:10 v náš prospěch a vypadalo to, že jsme na dobré cestě za vítězstvím. Naše obrana si věděla rady s útoky hostů 7 – 6 a dali jsme tři góly do prázdné branky. Druhá půlka prvního poločasu ale potvrdila to, že v Zubří se nevyhrává lehce a domácí začali stahovat náš náskok. Do šaten se tak šlo s rozdílem pouhé jediné branky v náš prospěch.

V druhém poločase se odehrával vyrovnaný souboj o každou branku vlastně až do poslední pětiminutovky. Oba týmy se mohly opřít o své brankáře a nebylo snadné se prosadit. Domácí šli dvakrát do vedení o jedinou branku (19:18, 20:19) ale víc jsme jim přece jen nedovolili. Trpělivou hrou jsme vedení obrátili v náš prospěch a na začátku 56. minuty jsme Patzlem zvyšovali na 22:25. Tento tříbrankový náskok jsme v koncovce uhájili a postoupili jsme tak do čtvrtfinále Českého poháru.

Přidali jsme se tak po bok dalších extraligových týmů, kterým se podařilo postoupit také. Mezi poslední osmičkou totiž už není žádný zástupce nižších soutěží.

Hrací termín čtvrtfinále ČP je už ve středu 17.11.2021 a my se v něm utkáme s Duklou Praha.

Výsledky osmifinále Českého poháru

HÁZENÁ LEGATA HUSTOPEČE - SKKP HANDBALL BRNO21:36

KLUB HÁZENÉ VSETÍN - LOVCI LOVOSICE 29:38

TJ SOKOL NOVÉ VESELÍ - HBC RONAL JIČÍN 30:28

HANDBALL CLUB ZLÍN, Z.S. - TALENT TÝM PLZEŇSKÉHO KRAJE 17:43

LIBEREC HANDBALL - TJ CEMENT HRANICE 27:28

HC ROBE ZUBŘÍ - HCB KARVINÁ 24:27

KH KOPŘIVNICE - SHC MALOMĚŘICE BRNO 36:31

SOKOL ŠŤÁHLAVY - HC DUKLA PRAHA 21:34

Čtvrtfinálové dvojice:

HC Dukla Praha - HCB Karviná

SKKP Handball Brno - TJ Sokol Nové Veselí

TJ Cement Hranice - Talent tým Plzeňského kraje

Lovci Lovosice - KH Kopřivnice

Foto: Aleš Mičola, fb Handball Club Zubří

Statistiky hráčů


Bohužel statistiky nejsou k dispozici

Statistiky brankářů


Bohužel statistiky nejsou k dispozici

Ohlasy k utkání

Michal Brůna, trenér HCB Karviná: „První poločas nám nevyšel. Za stavu 9:5 pro nás, když jsme eliminovali zuberskou hru 7 na 6 a třemi góly do prázdné brány to vypadalo, že zápas bude jednoznačně v naší režii. Zubří se však nepoložilo a v poločase jsme vedli jen o jednu branku (14:13). Druhý poločas probíhal skoro jak přes kopírák s nedávným ligovým zápasem. Zubří se dostalo ještě dvakrát do vedení o jednu branku, ale stav byl vyrovnaný až do posledních minut. Tam jsme znovu zápas zlomili naší hrou 7 na 6 v útoku a zlepšenou obranou. V zápase nás podrželi oba gólmani a premiéru na postu pivota si odbyl Mates Nantl, který taky odehrál slušný zápas. Nikolas Novoryta byl skoro celý týden nemocný, proto jsem se rozhodl ho pošetřit.“