HCB Karviná
Zápasy
ne 20.2.2022 | Redakce

Naše cesta EHF European Cupem skončila v osmifinále

Zápasové menu

Do odvety, ve které jsme se snažili smazat čtyřbrankové manko z domácího zápasu, jsme vstoupili velmi dobře. Rychle jsme se ujali vedení 0:2 po brankách Patzla a Fulneka.

Domácí rychle kontrovali - kým jiným, než Zehnderem, který nám dělal největší starosti i u nás doma. A tak tomu bylo i v odvetě, tento hráč zaznamenal 12 přesných tref. Nicméně tentokrát jsme hráli lépe než doma, pořád jsme byli o krůček napřed a hrozili jsme ze všech postů. Zejména krásné pasy na obě křídla stály za to. A křídla je i zakončovala. Takže díky bojovnosti a pestré hře se nám dařilo domácí přehrávat a před koncem poločasu jsme si vybudovali tříbrankový náskok.

Naše naděje na postup tak stále žila a bylo o co hrát. A po začátku druhého poločasu byla situace ještě nadějnější. Trefili se Patzel se Skalickým a šli jsme o vedení o pět branek (14:19). V tomto okamžiku jsme drželi postupový náskok, ale to bylo bohužel naposledy. Pro takové situace má tým Aarau Zehndera a ten, v podstatě sám, náš náskok zlikvidoval. Během deseti minut se šestkrát prosadil a stav byl opět srovnaný. My upustili od své dobré hry z první půle a začali jsme produkovat zbytečné chyby. Ty dokázali domácí trestat a pomalu ale jistě otáčeli vývoj skóre. Ve 40. minutě srovnával Attenhofer na 21:21 a ve 46. už Faluvégi dostal domácí poprvé v druhém poločase do vedení 23:22.

Naši hráči už nedokázali vývoj znovu zvrátit a tak domácí zvítězili i v odvetě. Tentokrát rozdílem dvou branek a zaslouženě tedy postoupil do čtvrtfinále.

My už teď můžeme svou pozornost naplno upřít na Extraligu. Už ve středu totiž budeme hrát v Brně s domácími, kteří vstoupli do jarní části velmi dobře (v sobotu porazili Lovosice) a tak nás čeká určitě těžký zápas.

Statistiky utkání:

Děkujeme všem partnerům a především Moravskoslezskému kraji za podporu HCB Karviná v evropských pohárech!


Statistiky hráčů


Bohužel statistiky nejsou k dispozici

Statistiky brankářů


Bohužel statistiky nejsou k dispozici

Ohlasy k utkání

Michal Brůna, trenér HCB Karviná: „Po vydařeném prvním poločase jsme nevynucenými chybami, nad kterými zůstával někdy až rozum stát, nedokázali výsledek v druhém poločase zlomit v náš prospěch. Konec zápasu jsme už museli riskovat a otevřeli jsme vysunutou obranu, při které jsme však okamžitě udělali dvě školácké chyby. O postupu Švýcarů rozhodl náš domácí zápas. Děkujeme fanouškům za podporu a za to, že vážili tak dlouhou cestu do Švýcarska. Hlavu teď musíme přepnout rychle na ligu. Ve středu nás čeká velmi těžký zápas s rozjetým Brnem.“