HCB Karviná
Zápasy
so 3.9.2022 |

Zápas SHC Maloměřice - TJ Cement Hranice

Zápasové menu

Stejně jako loni poslal los nejvyšší házenkářské soutěže Hranice v prvním kole do Maloměřic. První poločas vyzněl lépe pro domácí, které zpočátku držel v bráně Karel Zaplatílek. Hranice se v ofenzivě trápily, naopak na druhé straně zářil Lukáš Koubek, jenž si v konečném součtu připsal šest branek. Maloměřičtí ovládli první půli 13:6 a měli slibně nakročeno k vítězství.

Po přestávce fungovala hostům souhra s pivotem Jaroslavem Fulnečkem. Vít Kučera, který si nakonec připsal deset tref, táhl Cement v souboji proti klubu, kde ještě v loňské sezoně působil. Ještě ve 42. minutě vedli domácí 18:12, ale o sedm minut později už byl Cement na dostřel. Následně si trenér Urban vyžádal oddechový čas, který jeho svěřencům pomohl. Domácí se díky tomu oklepali a góly si začali připisovat zejména Dan Korger nebo Jan Hliničan, kteří stále navyšovali náskok svého týmu. V závěru také úspěšně zachytal Michal Mazač, který se tak postaral o relativně klidný závěr.

„Pro diváky to byl dobrý zápas. Nám se to možná ani nehodilo, že jsme první poločas vyhráli takovým vysokém rozdílem. Hranice samozřejmě pak musely hrát na zdravé riziko, takže druhá půle byla na infarkt. Chlapci však ukázali charakter, zabrali, i když jim docházely síly a toho si strašně moc vážím, že zápas dotáhli do vítězného konce," pochválil své svěřence hlavní trenér Maloměřic František Urban.

„Pro mnohé kluky to byl jeden z prvních extraligových zápasů, ale to není omluva. Pevně doufám, že náš výkon v prvních poločase se už nebude opakovat , protože pokud ano, tak bychom z toho museli vyvodit důsledky. Je hrozné to říkat po prvním zápase, ale je to tak. Prvních třicet minut to bylo na ručník a klidně jsme mohli okamžitě odjet domů," shrnul první půli kouč hostů Radim Brož. „V šatně jsme si řekli, že ten první poločas hodíme za hlavu, že jdeme od stavu 0:0 a druhou půli prostě musíme vyhrát. Já jsem pořád věřil, že jsme schopni to otočit, bohužel se to těsně nepovedlo. Určitě chci ale klukům za druhý poločas poděkovat a příští týden proti Karviné na něj budeme chtít navázat," doplnil.

Statistiky hráčů


Bohužel statistiky nejsou k dispozici

Statistiky brankářů


Bohužel statistiky nejsou k dispozici