HCB Karviná
Zápasy
so 3.9.2022 |

Zápas HK FCC Město Lovosice - Talent tým Plzeňského kraje

Zápasové menu

Před rekordní návštěvou 2589 diváků na zimním stadionu v tradičním Otvíráku sezony nezvládly Lovosice úvod. Rychle prohrávaly 1:5, na což kouč Roman Jelínek reagoval timeoutem. Domácím se díky tomu podařilo srovnat a k oddechovému času sáhl pro změnu Petr Štochl. Bývalý skvělý brankář nasadil Martina Říhu, jenž svým pohybem zvedl plzeňskou hru. I díky famóznímu gólmanovi Filipu Herajtovi kontrolovala Plzeň průběh strhujícího úvodního poločasu. Ten se odehrál, stejně jako celé utkání, v rychlém tempu. To o něco více sedělo hostům, kteří odcházeli do šaten za tříbrankového vedení.

I po přestávce Západočeši kontrolovali mírné vedení. Na straně hostů zářil zejména Jan Stehlík, jemuž několikrát vyšla souhra s Jakubem Šindelářem na pivotu. V domácích barvách pak skvěle zaskakoval na levém křídle Pavel Chotěborský v době, kdy na palubovce chyběla ikona Chance Extraligy Jiří Motl. V posledních minutách odskočili hosté až na rozdíl sedmi branek, na což už Lovci nedokázali zareagoval.

„Nebyl to z naší strany úplně špatný výkon. Určitě bychom v zápase našli úseky, které snesly přísnější měřítko. Ale bohužel bylo vidět, že jsme dost propadali v obraně. Částečně to bylo způsobené i tím, že Plzeň dokáže udržet balón do poslední chvíle v ruce i v momentech, kdy to vypadá, že míč už musí ztratit. A nakonec se jim i po 4-5 křížích podaří dohrát míč do pivota. To moc týmů v lize neumí,“ komentoval kouč Lovců Martin Hríb.

„Věděli jsme, že tenhle úvodní zápas Lovosice na zimáku zatím vždy vyhrály. Celkově to bylo těžké střetnutí proti kvalitnímu soupeři. Mám velkou radost, jak jsme to zvládli. V utkání jsme prakticky pořád vedli, ale rozhodně není možné říct, že bychom měli utkání pod kontrolou, protože ten zápas byl hodně vyrovnaný. Atmosféra byla skvělá a máme radost, že jsme mohli hrát v takovém prostředí,“ shrnul jeho protějšek Petr Štochl.

Statistiky hráčů


Bohužel statistiky nejsou k dispozici

Statistiky brankářů


Bohužel statistiky nejsou k dispozici