HCB Karviná
Zápasy
so 3.9.2022 |

Zápas KH Kopřivnice - Tatran Prešov

Zápasové menu

Ačkoliv Prešov začal lépe, hra se postupem času vyrovnala, stejně tak i skóre. Domácí házenkáři těžili z úspěšných sedmiček Pavla Musálka, hodně je držel i Marek Žingor, který v bráně po dvanácti minutách nahradil Bohumila Pšenicu. Hosté se nemohli dostat do potřebného tempa, kupili velké množství ztrát, deset minut z prvního poločasu navíc strávili v oslabení. Slovenské mužstvo ale i přesto ukázalo velkou kvalitu a šlo do kabin s jednobrankovým náskokem.

Obrázek hry se nezměnil ani po výměně stran. Kopřivnice důsledně bránila, do sprch musel po červené kartě hostující Marco Antl. Po osmi minutách druhé půle už parta kolem Aleše Chrastiny vedla, na což Radoslav Antl reagoval oddechovým časem, který se později ukázal jako zlomový bod celého duelu. Tatran během pár chvil otočil vývoj, poté postupně navyšoval svůj náskok. Čtyři inkasované branky z posledních čtrnácti minut byly jen vizitkou zlepšené hostující defenzivy. Favorit ze Slovenska po výsledku 30:24 zapisuje první vítězství.

„Nebudu vykládat, jestli jsem nebo nejsem spokojený s výsledkem, já jsem spokojený hlavně s bojovností. Sice jsme neproměnili nějaké šance včetně dvou sedmiček a pár náskoků, ale dnes jsme výborně hráli v obraně. Ještě by to chtělo bojácnost v rychlém útoku, když jsme se k němu odhodlali, tak jsme určitě Prešovu dělali problémy. My se od toho musíme odpíchnout a ještě se zlepšit . Čeká nás spousta zápasů, sezóna je dlouhá a cíl máme v naší lize všichni jasný," hodnotil střetnutí trenér Kopřivnice Aleš Chrastina.

„Velmi děkuji Kopřivnici za korektní zápas, který byl bojovný a plný nasazení. Klobouk dolů před soupeřem, který hrál dnes super. Kopřivnice bojovala, tahala, bila se v obraně a vážně klobouk dolů," smeká přes soupeřem hlavní kouč Prešova Radoslav Antl. „Dnešní utkání je pro nás i trochu ponaučením, že nemůžeme přijet jako mistři světa, protože česká házená je oproti slovenské někde jinde. Musíme se více koncentrovat a být připraveni na ten boj, zkrátka na tu silovou hru. Samozřejmě jsme vyhráli, ale nemůžeme být nějak spokojení s výsledkem a předvedenou hrou. Je to začátek sezóny a dalo se čekat, že vše nebude perfektní. Mrzí mě ale zranění Tomáše Rečičára. Každopádně děkuji chlapcům, že bojovali."

Statistiky hráčů


Bohužel statistiky nejsou k dispozici

Statistiky brankářů


Bohužel statistiky nejsou k dispozici