HCB Karviná
Zápasy
ne 4.9.2022 |

Zápas SKKP Handball Brno - HC Dukla Praha

Zápasové menu

Oba vzájemné zápasy z minulé sezony mezi Brnem a Duklou skončily nerozhodně, ve stejném duchu odstartoval i tento duel. Kénik spoléhal na přesnou ruku Slovince Luky Kikanoviće, který trápil hostující brankáře, Dukla se opírala především o zkušeného Davida Šůstka. Ještě čtyři minuty před koncem první půle platilo vyrovnané skóre, avšak poté se Brňané dostali do tříbrankového trháku, který ještě zvýraznili po změně stran.

Svěřenci Michala Tonara vůbec nezachytili start druhé třicetiminutovky a kvůli tomu prohrávali pětibrankovým rozdílem. Problémem bylo hlavně proměňování šancí, jelikož se hosté dostávali do slušných střeleckých pozic, ale často je pokryl výborně chytající Živojin Ilić. Pražané v závěru vytáhli obranu, avšak tento tah vyrovnání nepřinesl, a proto mohl brněnský celek slavit první dva body v sezóně.

„První utkání sezóny bývá vždycky takové jiné. Neměli jsme moc informací o Brnu, počítali jsme s jejich agresivní obranou 0:6, která jim fungovala v kombinaci s jejich gólmanem velmi slušně, naopak naši gólmani neměli úplně svůj den. Gratuluji domácím k vítězství," vzkazuje kouč Dukly Michal Tonar. A přidává se také levé křídlo Jakub Zelenka. „Gratulace domácím k vítězství, myslím si však, že konečný rozdíl ve skóre úplně neodpovídá našemu výkonu. Zradila nás koncovka, to se nemůže opakovat. Musíme se z toho oklepat a hned ve středu doma napravit dnešní zaváhání proti Frýdku.“

Na druhé straně samozřejmě panovala spokojenost. „V první řadě díky Dukle za super zápas. Myslím si, že jsme předvedli přesně to, co jsme si řekli. Fungovala nám naše obrana, skvěle zachytal Živo. Dneska jsme ukázali, co v nás je, ale nesmíme usnout na vavřínech a pracovat dál. Chtěl bych vyzdvihnout i diváckou kulisu, která byla i přes zápas Zbrojovky velmi slušná. Vítězství je tou nejlepší pozvánkou na příští domácí utkání proti slovenskému Prešovu, který přivítáme v sobotu 17. září," komentoval brněnský kouč Pavel Hladík.

Vladimír Ratkovský, levá spojka SKKP Handball Brno:

Na něhož navázala levá spojka Vladimír Ratkovský: „Jen bych podtrhnul to, co už řekl trenér. Vítězství jsme si zasloužili, šli jsme si pro to od první minuty a kdokoli přišel na hřiště, tak na něm nechal úplně všechno a v tom musíme pokračovat i v dalších zápasech. Nyní se musíme připravit na venkovní zápas v Plzni. V poslední řadě velké díky našim skvělým fanouškům!"

Statistiky hráčů


Bohužel statistiky nejsou k dispozici

Statistiky brankářů


Bohužel statistiky nejsou k dispozici