HCB Karviná
Zápasy
st 7.9.2022 |

Zápas HC Dukla Praha - Pepino SKP Frýdek-Místek

Zápasové menu

Házenkáři Dukly ve středu napravili zaváhání z Králova Pole. Proti Frýdku-Místku měli přesvědčivý nástup, když se rychle dostali do slušného vedení 7:1. V té chvíli bylo prakticky rozhodnuto. Pepino po celý zbytek zápasu už pouze korigovalo náskok domácích. Za stavu 15:6 se zranil Marek Hlinka, což tažení Dukly pozastavilo. Hosté do poločasu dokázali snížit na rozdíl šesti branek především zásluhou nejlepšího střelce zápasu Adama Gřeška. Ten nakonec nasázel sedm gólů a předčil nejlepší střelce Dukly Svitáka se Šůstkem, kteří skórovali pětkrát.

V úvodu druhé půle Frýdek-Místek snížil na čtyřgólový rozdíl. Celek z Moravskoslezského kraje mohl ještě zápas zdramatizovat, jenže neproměnil tři sedmimetrové hody. Dukla se opět dostala do tempa a v 53. minutě už vedla 31:21. V závěru Pražané polevili, trenér Tonar si dvakrát v rychlém sledu vyžádal oddechový čas a hosté stáhli desetibrankovou ztrátu nakonec na polovinu. Osmá výhra v řadě nad moravskoslezským soupeřem znamenala pro Duklu první dva body do tabulky.

„Chci poděkovat celému týmu. Odehráli jsme velmi dobré utkání, myslím, že jsme ho měli od začátku pod kontrolou. Gradovalo to, když jsme v druhém poločase vedli asi o 11 gólů. Obrana byla hlavně v prvním poločase velmi solidní," komentuje výkony trenér Dukly Michal Tonar. Za dva dny čeká Pražany duel v Evropském poháru, ve kterém chtějí být také úspěšní. „Potřebovali jsme prostřídat a rozložit zátěž na víc hráčů, což se trochu projevilo ve ztrátě výše našeho náskoku. První letošní dva body jsou velmi důležité a jsme za ně rádi, doufám, že tak budeme pokračovat i v dalších zápasech,“ přeje si Tonar.

„Není moc co hodnotit, naprosto zasloužená výhra Dukly, ke které gratuluji. Bohužel rozhodnul už úvod utkání, na který jsme se připravovali," říká trenér Frýdku-Místku Daniel Valo. "Věděli jsme, že na nás Pražané vlítnou, ale bohužel jsme to nezachytili. Byla tam nekoncentrovanost obrany i útoku, takže Dukla získala náskok, který pak bez problému udržovala až do konce zápasu. I ve druhém poločase, kdy jsme se mohli do hry vrátit, přišly hloupé chyby, které nás srážely dolů. Chci se omluvit našim fanouškům, protože takovýmto výkonem se prezentovat nechceme. Jak jsem řekl, naprosto zasloužená výhra Dukly,“ dodává kouč hostů.

Statistiky hráčů


Bohužel statistiky nejsou k dispozici

Statistiky brankářů


Bohužel statistiky nejsou k dispozici