HCB Karviná
Zápasy
so 10.9.2022 |

Zápas HBC JVP Strakonice 1921 - KH Kopřivnice

Zápasové menu

Strakonice se poprvé v Chance Extralize představily na domácí půdě, kde hostily Kopřivnici, proti níž měly jediný cíl – urvat první body. Jihočeši měli velmi povedený vstup do utkání. Velký podíl na výsledcích patřil Jindřichu Mrázovi, který vytahoval neuvěřitelné zákroky, na druhé straně palubovky se podobně činil také brankář Bohumil Pšenica. I díky jeho zákrokům však měla povedenější finiš Kopřivnice, která si nakonec do šaten odnášela dvoubrankový náskok.

Druhá půle ale měla podobný průběh jako ta úvodní. Strakonice výborně nastoupily a zejména díky výkonu Adama Nejdla, který si nakonec připsal deset tref, rychle strhly vedení na svou stranu. Svěřenci Aleše Chrastiny se ale pořád drželi na dostřel, což platilo až do poslední minuty, Pavel Musálek proměňoval jednu sedmičku za druhou. V závěru za vyrovnaného stavu Strakonice podržel Jindřich Mráz a při následném útoku domácích se v poslední sekundě prosadil Martin Nový, který přiřkl Jihočechům dva body.

„Přiznám se, že vůbec nevím, jak jsem poslední gól dal. V tu chvíli jsem nic neviděl, nic neslyšel a jen jsem zahodil balón do brány. Poté jsem viděl, že je v síti, ale nevěděl jsem, jestli už sudí pískli, branka platí, nebo je sedmička. Ovšem hned na to jsem slyšel dvojí písknutí a jen jsem si řekl: Tak, zvládli jsme to!“ popisoval rozhodující trefu utkání pivot Martin Nový.

„Jsem spokojený, dva body zůstaly doma. Soupeře jsme se snažili eliminovat hlavně v útoku, aby na nás tolik netlačil. Nasazení, s jakým jsme nastoupili, jsme měli větší než hosté. Z kluků bylo cítit, že chtějí víc uspět. Ve druhé půli jsme pak zlepšili střelbu a v závěru jsme šťastně získali první vítězství,“ hodnotil úvodní výhru v Chance Extralize trenér Strakonic Michal Zbíral.

„Strakonice si dva body minimálně za svoji bojovnost a nasazení zasloužily. Naopak s naším výkonem jsem hrubě nespokojený, samozřejmě rovněž s výsledkem i s předvedenou hrou. Ani jsme se nepřiblížili hranici bojovnosti a plnění taktických pokynů. Naše obrana byla špatná, byla bez důrazu a bez pohybu. Vrcholem všeho byla řada neproměněných šancí,“ neskrýval nespokojenost s výkonem svých svěřenců trenér Kopřivnice Aleš Chrastina.

Statistiky hráčů


Bohužel statistiky nejsou k dispozici

Statistiky brankářů


Bohužel statistiky nejsou k dispozici