HCB Karviná
Zápasy
so 17.9.2022 |

Zápas KH Kopřivnice - TJ Cement Hranice

Zápasové menu

Na palubovku v Kopřivnici vstoupily dva týmy, které letos zatím nebodovaly. Skóre sice otevřel první trefou Luděk Piwko z Hranic, jenže pak následovala série pěti branek domácích, kteří se tak rychle dostali do velkého náskoku. Ten Kopřivnice poté udržovala, a přestože Hranice na góly většinou odpovídaly, stejně byl mezi celky na konci poločasu sedmibrankový rozdíl. A to hlavně díky další domácí sekvenci před koncem, kdy svěřenci Aleše Chrastiny vstřelili tři góly v řadě.

Na začátku druhého poločasu hosté snížili, když dvakrát na soupeřovu trefu odpověděly dvěma góly v řadě. Jenže poslední patnáctiminutovka opět vyšla lépe právě Kopřivnici. Ta v 59. minutě vedla o devět branek, ovšem soupeř do konce dokázal ještě třikrát skórovat, čímž alespoň zmírnil i tak krutý výsledek. Domácí se odpíchli od ligového dna a jsou nyní na osmém místě.

Aleš Chrastina, trenér Kopřivnice: „Za body a bojovnost jsem samozřejmě rád, protože po minulém nepovedeném utkání ve Strakonicích byl náš největší cíl, abychom se naladili na strunu, kdy jsme schopni na hřišti nechat i život a bojovat jeden za druhého. Myslím si, že jsme dobře bránili. Výborně chytal Bohumil Pšenica, který místy i zavřel bránu a my se z toho dostávali do rychlých útoků. Myslím si, že tím jsme Hranice v prvním poločase stoprocentně přehráli. Ve druhé části jsme trošičku polevili v obraně, protože už jsme se nedostávali do rychlých útoků. Naopak hosté oproti prvnímu poločasu něco navíc proměnili a tím se utkání zdramatizovalo. Nicméně bojovností, nasazením a tentokrát i disciplínou jsme zápas dotáhli do vítězného konce."

Radim Brož, trenér Hranic: „Kopřivnici gratuluji k vítězství. Myslím si, že bylo zasloužené. Hráli jsme pouze druhý poločas. Je to problém, který se táhne od přípravy, takže musíme najít příčinu toho, proč nám první poločasy nejdou. S týmem si k rozboru musíme sednout. Utkání za mě jednoznačně rozhodla produktivita naší střelby, která byla z levého křídla katastrofální. V proměňování šancí byl opravdu rozdíl. Když jsme ve druhém poločase začali proměňovat, tak se tím zápas trochu zdramatizoval. Náskok už bylo ale těžké stáhnout. Potom stačí jedna nebo dvě chyby a takové družstvo, jako je Kopřivnice, si to už se svými hráči dokáže pohlídat. Řekli jsme si, že druhý poločas chceme vyhrát, což se nám úplně nepodařilo. S druhou půlí jsem relativně spokojený. Musíme přijít na to, kde je chyba."

Statistiky hráčů


Bohužel statistiky nejsou k dispozici

Statistiky brankářů


Bohužel statistiky nejsou k dispozici