HCB Karviná
Zápasy
st 23.11.2022 |

Zápas HC Dukla Praha - Talent tým Plzeňského kraje

Zápasové menu

Západočechům stále chyběli tři leví křídelníci Vinkelhöfer se Šafránkem a Benešem, nemocné jsou levé spojky Škvařil s Nejdlem, přesto hostům vyšel už samotný úvod duelu. První branku sice obstarali Pražané, to bylo však naposledy, co duelu vedli. Vzápětí se dvakrát prosadil pivot Jakub Šindelář i další hráči a Talent otočil na 4:1. Dukla se trápila v koncovce, několikrát ji vychytal gólman Karel Šmíd. Ten pokryl dokonce první tři domácí sedmičky, díky čemuž si Plzeň udržovala drobný náskok.

Ve chvíli, kdy se hosté začali lehce trápit v útoku a nevěděli si rady se zákroky Tomáše Petržaly, přišel na palubovku hrdina posledního duelu s Lovosicemi Daniel Bláha. Šestnáctiletá spojka přinesla Západočechům novou energii, vymýšlela přihrávky a sama se v utkání šestkrát prosadila. Hlavním hrdinou byl však křídelník Nikola Kosteski, jemuž patřil už závěr první půle. Nejprve proměnil sedmičku, poté ještě těsně před sirénou vystihl přihrávku a zamířil do odkryté branky Dukly. Talent tak vedl 18:15.

Druhý poločas nabídl hned v úvodu parádní přestřelku. Týmy se střídaly ve skórování, za prvních pět minut padlo hned deset gólů. Pražané se však nedokázali dotáhnout na menší než dvoubrankovou ztrátu. Plzeňané kontrolovali utkání, drželi náskok kolem šesti gólů a došli si pro dva body. Brankostroj Nikoly Kosteskiho se nakonec zastavil na parádních patnácti trefách, přičemž proměnil všech šest sedmiček, a hosté zvítězili 40:34. Více gólů v žádném letošním utkání Chance Extraligy zatím nepadlo.

Statistiky hráčů


Bohužel statistiky nejsou k dispozici

Statistiky brankářů


Bohužel statistiky nejsou k dispozici