HCB Karviná
Zápasy
st 5.10.2022 |

Zápas KH Kopřivnice - O2xyworld HBC Jičín

Zápasové menu

Kopřivnice s Jičínem vstupovaly do utkání se stejným počtem bodů a podobným skóre. Také proto byl první poločas velmi vyrovnaný a týmy se přetahovaly o vedení. Čtyři minuty před koncem po gólu Davida Lefana domácí vedli o dva góly a mohli si do kabin odnést náskok, jenže Jičín minutu před koncem vyrovnal a do šaten se šlo za stavu 12:12.

Podobně začal i druhý poločas, kdy se ani jednomu z týmů nepodařilo výrazně gólově odskočit. Definitivně tak rozhodl slabší herní úsek Jičína mezi 50. a 52. minutou, kdy se trefili dvakrát Jakub Ježek a jednou David Zima. Kopřivnice si tak vybojovala šestigólový náskok, který úspěšně uhájila až do konce utkání. Domácí tak vyhráli ve své hale 27:21 a posunuli se na příčky zaručující play-off.

Aleš Chrastina, trenér Kopřivnice: „Body jsou opravdu vydřené, protože v prvním poločase jsme nepředváděli nejlepší házenou. Obrana nebyla špatná, dvanáct branek není mnoho, ale v útoku jsme hráli pomalu, zakřiknutě a bez razance. Ve druhé půli jsme dokázali ještě zlepšit obranu, což potvrzuje devět obdržených branek. Efektivnější byl z naší strany i útok a bránu navíc zavřel výborně chytající Bob Pšenica. Pro nás je to důležité vítězství, které bylo vydřené, ale určitě zasloužené."

Statistiky hráčů


Bohužel statistiky nejsou k dispozici

Statistiky brankářů


Bohužel statistiky nejsou k dispozici