HCB Karviná
Zápasy
so 22.10.2022 |

Zápas TJ Sokol Nové Veselí - SHC Maloměřice

Zápasové menu

Přestože si hosté přáli zachytit vstup do zápasu, už na konci sedmé minuty si musel trenér Urban brát oddechový čas v momentě, kdy z brejkové situace navyšoval Luboš Bartůněk na 6:2. Mamuti po timeoutu zlepšili svůj herní projev, a dokonce se dostali na začátku 17. minuty jenom do dvoubrankové ztráty. Poté však přišel drtivý finiš poločasu Veselí. Posledních třináct minut totiž vyhrálo 7:2 a do šaten odcházelo s vedením 16:9.

Maloměřice sice vstoupily do druhého poločasu s chutí výsledek nějak změnit, avšak na jistě hrající Veselí to nestačilo. To mělo duel plně pod kontrolou a na konci 45. minuty navyšoval Ákos Bendicsek již na desetibrankový rozdíl. Trenér Jan Běloch už pak rotoval sestavou, dával postupně větší prostor hráčům z lavičky. Počet nastřílených branek však mohl být ještě vyšší, na obou stranách se ale zaskvěli brankáři, předvedli několik parádních zákroků. Sokol tak potvrdil to, že se nachází v herní pohodě a připsal si dva body za výhru 32:22.

František Urban, trenér Maloměřic: „Gratuluji Veselí k vítězství, celý zápas bylo ve správném tempu a nasazení, což nám chybělo. V prvním poločase jsme udělali asi jedenáct technických chyb, ve druhém devět, s tím se nedá pomýšlet na body proti žádnému soupeři. O to více proti Veselí, které je ve velké herní pohodě. Trápíme se, chybí nám hráči a mladí kluci se musí naučit brát více zodpovědnosti na sebe. Nemáme je za koho vystřídat. V uvozovkách jsme se porazili sami, čímž ale nesnižuji výkon Veselí. Musíme začít pracovat od začátku a výhra v Hranicích nehraje aktuálně žádnou roli.”

Jan Běloch, trenér TJ Sokol Nové Veselí: „Chtěli jsme do zápasu dobře vstoupit, abychom dokázali z kvalitní obrany chodit do rychlého útoku, což se nám povedlo. Bylo pro nás důležité dělat málo technických chyb a mít velkou efektivitu střelby. Na začátku jsme byli efektivní, utrhli jsme se do náskoku, ale pak mi přišlo, že to bylo vyrovnané, určitě to od nás mohlo být lepší. Od určité fáze zápasu pro nás bylo důležité dostat do hry všechny hráče, program je náročný a potřebovali jsme ve výkonu od lavičky pomoct. Šlo i o to, aby si kluci ze širší sestavy zvedli sebevědomí a dohráli duel do konce s tím, aby stejný náskok udrželi. A přestože jsme byli ve fázi, kdy jsme v takové sestavě ani nikdy netrénovali, tak se to povedlo a klukům patří díky.”

Statistiky hráčů


Bohužel statistiky nejsou k dispozici

Statistiky brankářů


Bohužel statistiky nejsou k dispozici