HCB Karviná
Zápasy
st 26.10.2022 |

Zápas HC ROBE Zubří - Talent tým Plzeňského kraje

Zápasové menu

Zubří se venku nedaří. Doma je to ale úplně jiná písnička. Valaši od 5. minuty nastříleli soupeři čtyři branky v řadě. Talent pak třemi góly kontroval a po deseti minutách byl stav vyrovnaný – 5:5. Domácím se znovu povedlo postupně odskočit na čtyři přesné trefy. Plzeň ale do 21. minuty snížila na rozdíl jediné branky. Poslední desetiminutovku Zubří také ovládlo a dostalo se na stav 15:13.

Vstup domácích do druhé půle byl dobrý, rychle rozšířili svůj náskok na čtyři branky. Navíc ubránili oslabení bez inkasování a Plzeň se ještě k tomu netrefila ze sedmičky. Zubři svůj náskok do 50. minuty kontrolovali a další sekvencí, kdy se prosadili třikrát po sobě, ho dokonce rozšířili na šest tref. Krátce před koncem panoval stav 27:21, takže už bylo rozhodnuto, a to i přesto, že se Talent do konce trefil ještě třikrát. Západočeši prohráli poprvé v sezoně, a to výsledkem 27:24. Na čele ligy je vystřídala Karviná, na tu ale mají ještě jeden zápas k dobru.

Petr Štochl, trenér Talentu: „Budu se opakovat, ale pokud se nepletu tak v tomto kalendářním roce se potkáváme poosmé. Gratuluji soupeři k výkonu, bodům a atmosféře. Tohle je sport a lidi jsou skvělí. Samotný zápas nás nezastihl v optimální formě. Zatím nedokážu říct, jestli to je to tím, že jsme neměli nejlepší den nebo nás soupeř nepustil do té naší hry. Co můžu říct je to, že když už nás do něčeho pustit, tak Kuba Krupa výborně chytal, spoustu situací vyřešil.”

Adam Beneš, hráč Talentu: „Byl to skvělý zápas, pro mě to byla velká zkušenost. Byla tady výborná atmosféra. Nebyl to náš den, je to škoda.”

Peter Dávid, trenér Zubří: „Chtěli jsme vítězství a potřebovali jsme ho. Od první minuty jsme si za ním šli, můj dům, můj hrad dnes platilo. Víme jaký má Plzeň kádr, jak je ta obrana nepříjemná. Pak jsme dostali zápas po kontrolu, ale tu poslední minutu nevím, co jsme předváděli. Jakub Krupa neskutečný výkon, bylo tam srdce, já si tu atmosféru užívám. Kluci udrželi disciplínu.”

Dušan Palát, hráč Zubří: „Zápas byl hodně o obraně, od začátku se nám dařilo. Když jsme soupeři něco dovolili a střílel z volné ruky, vychytal to Kuba Krupa. Drželi jsme se taktiky, byli jsme trpěliví. Potřebovali jsme po prohraných venkovních utkáních vyhrát. Snad nás to nakopne k dalším dobrým výkonům. Ještě bych chtěl poděkovat fanouškům, protože byla skvělá atmosféra.”

Statistiky hráčů


Bohužel statistiky nejsou k dispozici

Statistiky brankářů


Bohužel statistiky nejsou k dispozici